Η αλλαγή πλεύσης στον τρόπο διαχείρισης της ελληνικής κρίσης με την υιοθέτηση haircut 50%-60%, εντός του ευρώ, κυριαρχεί πλέον στην ατζέντα μεγάλων οίκων, οργανισμών και κυβερνήσεων, καθώς η κατάσταση διεθνώς τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη. Η Ελλάδα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να υλοποιηθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Ωστόσο, το υπέρογκο μέγεθος του ελληνικού χρέους το καθιστά μη διαχειρίσιμο. Κατά πληροφορίες, η συμμετοχή στο rollover παραμένει κατώτερη του αναμενόμενου, ενώ οι ελληνικές τράπεζες ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματιστηριακή Σταθερότητας. Την ίδια στιγμή, η ρυθμιστική Αρχή των τραπεζών της Ευρωζώνης διέψευσε δημοσίευμα για επίσπευση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης 16 ευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ των οποίων, δύο ελληνικές και μία κυπριακή.

Όσον αφορά τα σενάρια για την ελληνική οικονομία, όπως αναφέρει σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή», το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% με παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αποτελεί, κατά τον υπουργό Οικονομικών, το καλύτερο.
Σε μία τέτοια περίπτωσαη, θα έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση πακέτο μέτρων για την επόμενη τριετία, και η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Κατά τα άλλα, το καλό σενάριο αφορά την κύρωση και εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που προβλέπει μεταξύ άλλων, αναδιάρθρωση του χρέους με haircut κατά 20%, ενώ το κακό σενάριο είναι να μην προχωρήσει η συμφωνία με την τρόικα και η χώρα να