Οι υπεύθυνες αρχές για τις χρηματοπιστωτικές αγορές στην Ελβετία και στην Βρετανία ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν «ανεξάρτητες» έρευνες σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης δυο δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ελβετική τράπεζα UBS.

«Η υπηρεσία επιτήρησης των χρηματιστηριακών αγορών (Finma) και η βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) ξεκινούν μία λεπτομερή και ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα που σχετίζονται με τις απώλειες που σημειώθηκαν στις συναλλαγές της UBS στο Λονδίνο» ανέφερε ανακοίνωση της Finma.

Η έρευνα «θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητες μη εγκεκριμένων συναλλαγών και στην αποτυχία των συστημάτων ελέγχου που επέτρεψαν σε αυτές τις ενέργειες να μην εντοπιστούν» σημειώνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ερευνητές της Finma και της FSA θα αξιολογήσουν ακόμη την παγκόσμια αποτελεσματικότητα των μηχανισμών ελέγχου της UBS οι οποίοι στοχεύουν στην αποφυγή μη εγκεκριμένων συναλλαγών στην επενδυτική τράπεζα.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για την διάρκεια της έρευνας» προσθέτει. Η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διευθυντής για κεφάλαια με τα οποία γίνονταν χρηματιστηριακές συναλλαγές Κουέκου Αντομπόλι υπεξαίρεσε δυο δισ. δολάρια.