Με μέρος του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενδέχεται να καλυφτούν τον Οκτώβριο οι ταμειακές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου που επικαλείται το Dow Jones Newswires η κυβέρνηση ενδέχεται να χρησιμοποιήσει πόρους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) καθώς η απόφαση για αναβολή την εκταμίευσης της έκτης δόσης για τον Οκτώβριο ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα.

«Η επόμενη δόση ήταν προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο αλλά θα καθυστερήσει. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι περιορισμένα και ίσως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας των τραπεζών», δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Την ίδια στιγμή, τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους μπορούν να προβαίνουν σε παροχή εγγυήσεων προς κράτη, διεθνείς οργανισμού ή άλλους αποδέκτες και γενικά σε κάθε ενέργεια αναγκαία για την εφαρμογή αποφάσεων της Ευρωζώνης που αφορούν τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Στην ίδια τροπολογία αναφέρεται πως για τα παραπάνω κάθε αναγκαία λεπτομέρεια ρυθμίζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Αυτή η νομοθετική ρύθμιση της τελευταίας στιγμής ενδεχομένως να συνεπάγεται πως θα γίνει χρήση μέρους των 10 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πηγή: 24h.gr