Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν έκανε έκκληση σήμερα στους ευρωπαίους ομολόγους του να στείλουν άμεσα ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» που θα αποδεικνύει ότι έχουν συνειδητοποίησει τη «βαρύτητα» της κρίσης στην ευρωζώνη υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

«Ο χρόνος τελειώνει», δήλωσε ο Όσμπορν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον επιχειρηματιών προτού μεταβεί στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών (Ecofin) που πραγματοποιείται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

«Θα ζητήσω από τους ομολόγους μου να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και ότι ασχολούνται με αυτή», δήλωσε ο Όσμπορν.

«Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στη δυνατότητα των πολιτικών συστημάτων της ευρωζώνης και της Βόρειας Αμερικής να αντιμετωπίσουν» τα σημερινά προβλήματα, κατήγγειλε.

Ο Όσμπορν επανέλαβε ότι η κρίση στην ευρωζώνη αποτελεί σημαντικό κίνδυνο και για τη Βρετανία εξαιτίας των σημαντικών εμπορικών και οικονομικών δεσμών που υπάρχουν μεταξύ τους. «Δεν είμαστε προστατευμένοι», υπογράμμισε.

«Η επιτυχία του ευρώ είναι απόλυτα υπέρ του εθνικού συμφέροντος της Βρετανίας», επεσήμανε ο βρετανός υπουργός επαναλαμβάνοντας παράλληλα την ανακούφισή του που η χώρα του δεν έχει υιοθετήσει το κοινό νόμισμα.