Μεγάλο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που αφορά τη μετατροπή και την εκμετάλλευση του κτιρίου της Παγόδας σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και σε σταθμό κρουαζιέρας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, επέδειξαν πολλές επενδυτικές και τεχνικές εταιρείες στο έκτο road show της εταιρείας Ελληνικό Χρηματιστήριο, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου 2011.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί μεγάλοι όμιλοι, όπως οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις sofitel και η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία vinci έχουν εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.

Στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) παρουσίασαν, επίσης, σε διαχειριστές κεφαλαίων του εξωτερικού τα επενδυτικά σχέδια του οργανισμού 2011-2015, πολλά εκ των οποίων γίνονται μέσα από Συμβάσεις Παραχώρησης, ενώ ο ΟΛΠ όρισε ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού για τη μετατροπή και την εκμετάλλευση του κτιρίου της Παγόδας σε ξενοδοχείο τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι του Ο.Λ.Π. Α.Ε. πραγματοποίησαν επίσης δεκάδες συναντήσεις με διαχειριστές κεφαλαίων (funds managers) και ξένους θεσμικούς επενδυτές για την ανάπτυξη του Αττικού Λιμενικού Συστήματος και τη διάθεση ποσοστού 23,1% των μετοχών του ΟΛΠ, τις οποίες διακατέχει το ελληνικό δημόσιο.

Επίσης υπήρξε ενδιαφέρον για το σταθμό διακίνησης οχημάτων (Car terminal) στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, στο Ικόνιο, που ήδη λειτουργεί, καθώς και για τη δημιουργία του σταθμού διακίνησης οχημάτων στο λιμάνι του Ηρακλέους. Σύμφωνα με πληροφορίες έως την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να έχει βγει και ο διαγωνισμός από τον ΟΛΠ για τη μετατροπή των πέτρινων αποθηκών στην ακτή Βασιλειάδη σε θεματικά πάρκα.

Στο roadshow του Λονδίνου προσκαλούνται οι εισηγμένες εταιρείες στο ΧΑΑ.