Για θετική κίνηση, κάνουν λόγο τα περισσότερα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο, μετά την ανακοίνωση της είδησης για τη συγχώνευση της Alpha bank με τη Eurobank και τη συμμετοχή του Κατάρ.

Η Wall Street Journal αναφέρεται σε «πολυσυζητημένες» συγχωνεύσεις στην Ελλάδα και σημειώνει ότι οι δύο τράπεζες θα δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο όμιλο στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιάννης Κωστόπουλος αναμένεται να είναι ο πρόεδρος στο νέο σχήμα.

Οι Financial Times, σχολιάζουν τις εξελίξεις, σημειώνοντας πως θα δημιουργηθεί μία από τις 25 μεγαλύτερες τράπεζες στην ευρωζώνη και κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στους μεγαλομετόχους των δύο τραπεζών.

Αναλυτικό τηλεγράφημα του Βloomberg υπογραμμίζει πως τον τελευταίο καιρό υπήρχαν έντονες πιέσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ επικαλείται δήλωση αναλυτή της UBS, πως η συγχώνευση θα αντιμετωπιστεί θετικά από τις αγορές.

Ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου μιλά για «αναταράξεις» και στο νησί, καθώς η συγχώνευση δημιουργεί την τρίτη μεγαλύτερα τράπεζα στη Κυπριακή Δημοκρατία.