H κοινή ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών και συνεργιών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων θα συζητηθεί στις προγραμματισμένες συναντήσεις που θα έχει στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρόμπερτ Χόρματς, με αξιωματούχους του υπουργείου Εμπορίου και με την ηγεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, σκοπός της επίσκεψης του κ. Γραμματίδη στην Ουάσιγκτον είναι να ενημερώσει τόσο την αμερικανική κυβέρνηση όσο και την επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ, για το μεταρρυθμιστικό έργο που επιτελείται στην Ελλάδα και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες πού δημιουργούνται, εξαιτίας των αποκρατικοποιήσεων και του σχεδίου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Θα συζητηθεί, επίσης και η σχεδίαση σειράς δράσεων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα, πού θα αποσκοπούν να φέρουν σε επαφή αμερικανικές και ελληνικές εταιρίες για την δημιουργία συνεργιών και την κοινή ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Η επίσκεψη του κ. Γραμματίδη στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της Ελληνοαμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας, μέλη της οποίας είναι τα εμπορικά επιμελητήρια της Ελλάδας και δημόσιοι οργανισμοί όπως ο ΟΠΕ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο ΕΟΤ και το Invest in Greece.