Ο πρόεδρος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόκειται να έχει σήμερα συνάντηση στο Λουξεμβούργο με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, την ώρα που η ιταλική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες πιέσεις από τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών έχει προγραμματιστεί για τις 11 παρά 10 το πρωί στο Hotel de Bourgogne, την πρωθυπουργική κατοικία. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τρεμόντι επρόκειτο να συμμετάσχει σήμερα στη σύσκεψη της λεγόμενης επιτροπής οικονομικής σταθερότητας -στην οποία συμμετέχουν η διοίκηση του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, η διοίκηση της Τράπεζας της Ιταλίας, η Κανονιστική Αρχή της αγοράς των ασφαλειών.
Επίσης αύριο θα μιλήσει στο ιταλικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με θέμα την οικονομία.

Οικονομικοί αναλυτές πιθανολογούν ότι στη διάρκεια της πρωθυπουργικής ομιλίας θα εξαγγελθούν «έκτακτα» οικονομικά μέτρα.

Οι κοινωνικοί εταίροι από κοινού -φαινόμενο μάλλον ασυνήθιστο στην Ιταλία- συνέταξαν εσχάτως το «Σύμφωνο για την ανάπτυξη» της ιταλικής οικονομίας.