Ο μεξικανός υποψήφιος για την θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Αγκουστίν Κάρστενς, διευθυντής της Τράπεζας του Μεξικού, εκτίμησε σήμερα ότι η αντίπαλός του γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ έχει πολύ αυξημένες πιθανότητες να διοριστεί στην θέση αυτή.

«Οι πιθανότητες για την Κριστίν Λαγκάρντ να εκλεγεί είναι πολύ αυξημένες. Εϊμαι σίγουρος ότι θα είναι μια καλή γενική διευθύντρια», τόνισε ο κ. Κάρστενς απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κέντρο Ερευνών για την Διεθνή Οικονομία της Ουάσινγκτον, το Ινστιτούτο Πέτερσον.

«Είναι σαν να ξεκινά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με σκορ 5-0», πρόσθεσε ο κ.Κάρστενς αναφερόμενος στην ομόφωνη υποστήριξη στο πρόσωπο της κ. Λαγκάρντ όλης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ελέγχει τις 7 από τις συνολικά 24 έδρες του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να διορίσει τον διάδοχο του Ντομινίκ Στρος-Καν. «Αλλά θα είχε μεγάλη αξία να εκλεγεί η κ. Λαγκάρντ μέσω μιας διαφανούς διαδικασίας», πρόσθεσε με νόημα ο μεξικανός υποψήφιος.

Σε ερώτηση εάν κατά τη συνάντησή του με την κ.Λαγκάρντ ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τϊμοθι Γκάιτντερ θα υποστηρίξει τη δική του υποψηφιότητα, την υποψηφιότητα της κ. Λαγκάρντ ή κάποιου τρίτου υποψήφιου, ο μεξικανός οικονομολόγος απάντησε πως δεν γνωρίζει.