Τις συζητήσεις για την πρόσθετη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια προς τη χώρα. Παράλληλα τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα χρεωκοπίας της Ελλάδας, ούτε θέμα εξόδου από το ευρώ.

«Εκτιμώ ότι το Eurogroup θα συμφωνήσει στην περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας υπό αυστηρές προϋποθέσεις», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στους δημοσιογράφους , με την ολοκλήρωση της μαραθώνιας (διάρκειας δυόμισι ωρών) συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

«Υπάρχει συνολική συμφωνία», ανακοίνωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει ήδη πολλά και θα πετύχει πολύ περισσότερα στο μέλλον.

Ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια προς τη χώρα. Τόνισε επίσης ότι η συμφωνία για πρόσθετο δανεισμό δίδεται στην Ελλάδα υπό ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις.

«Αυτές οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν συμφωνίες με τον ιδιωτικό τομέα σε εθελοντική βάση… Έχω ήδη σημειώσει με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συστήσει ταμείο ιδιωτικοποιήσεων», τόνισε ο κ. Γιούνκερ.