«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χρεοκοπίας αν δεν βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της» τόνισε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα, Der Standard.

Παράλληλα, η γαλλίδα υπουργός υπογράμμισε ότι δε θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές λέξεις, αλλά αυτό που δεν υπάρξει είναι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό που σίγουρα δεν επιθυμούμε είναι η χρεοκοπία κάποιου κράτους στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χάνουν την υπομονή τους με την ανικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, εξηγώντας ότι «οι Έλληνες έχουν συμφωνήσει για την συγκέντρωση 17 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις αν και υπήρξε συζήτηση το Μάρτιο για 50 δισ. ευρώ».

Στη συνέχεια η Lagarde επανέλαβε πως είναι κατά της αναγκαστικής συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών σε περίπτωση νέας βοήθειας στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «θα δεχθούμε οτιδήποτε βασίζεται σε μία εθελοντική βοήθεια από τις τράπεζες».