Αλλαγή ψυχολογικού κλίματος σημειώθηκε στην αγορά, καθώς κερδίζει έδαφος η άποψη ότι στις αποτιμήσεις των τραπεζών έχουν ήδη ενσωματωθεί κατά μεγάλο μέρος οι επιπτώσεις μιας αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους.

Μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων ημερών οι μετοχές του κλάδου έγιναν και πάλι ελκυστικές, προσελκύοντας αγοραστικό ενδιαφέρον και οδήγησαν τους βασικούς δείκτες σε τροχιά ανάκαμψης. Καθοριστικός ο ρόλος τραπεζικών και άλλων θεσμικών χαρτοφυλακίων, που παρεμβαίνουν για να «προστατεύσουν» τα χαρτιά τους και να αλλάξουν τη ρότα της αγοράς.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.401,16 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο +0,08%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 92,050 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,750 εκατ. ευρώ αφορούν πακέτο 23.574.826 μετοχών της Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 1,05 ευρώ ανά μετοχή και αγοράσθηκε από ξένο fund.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο +0,03%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε +0,65% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο +0,78%.