Σύμβαση αναδοχής με τις Εθνική, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και EFG Eurobank θα υπογράψει σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ως 1,26 δισ. ευρώ.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΕ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες να υπογραφεί σύμβαση σκληρής αναδοχής ενώ συμφωνήθηκε σε γενικές γραμμές η δομή της αύξησης.

Η γενική συνέλευση των μετόχων που καλείται να εγκρίνει την πρόταση του Δ.Σ της ΑΤΕ για αύξηση κεφαλαίου ως 1,26 δισ. ευρώ θα ορισθεί στις 20 Απριλίου. Το Δημόσιο είτε απευθείας είτε μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή άλλων τραπεζών που ελέγχει θα καλύψει το σύνολο των δικαιωμάτων που του αναλογούν (κατέχει το 75%).

Ειδικότερα πέραν της μετατροπής των προνομιούχων μετοχών σε κοινές ύψους 675 εκατ. ευρώ το Δημόσιο θα καλύψει και το 75% των υπόλοιπων 585 εκατ. ευρώ ήτοι ως 439 εκατ. ευρώ.

Μέρος αυτών εκτιμάται ότι θα καλύψει το ΤΠΔ και το υπόλοιπο είτε το υπουργείο Οικονομικών απευθείας είτε κάποιος άλλος φορέας του Δημοσίου.

Η αύξηση θα είναι πλήρως εγγυημένη από τους τέσσερις αναδόχους και επομένως διασφαλίζεται η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας και εν όψει των νέων stress tests.

Πηγή: euro2day.gr