Ανησυχίες για την ευρωζώνη αναβίωσε η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία και η παραίτηση του πρωθυπουργού Σόκρατες κι έτσι οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαΐου του αργού τύπου μπρεντ υποχώρησε έως τα 115,06 δολάρια για να ανακάμψει ελαφρώς στη συνέχεια στα 115,37, σημειώνοντας απώλειες 18 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό «κλείσιμο».

Αντιθέτως, η τιμή του αντίστοιχου συμβολαίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κυμαίνεται στα 106,57 δολάρια, κερδίζοντας 82 σεντς στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των αμερικανικών διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων βενζίνης, την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου, που γνωστοποίησε η Energy Information Administration, η στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, οδήγησαν χθες το αμερικανικό ελαφρό αργό να «κλείσει» τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008.