Χαμηλή απορρόφηση παρουσιάζουν τα τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, παρότι έχει περάσει αρκετό διάστημα για να κριθεί η επιτυχία τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του Ταμείου, ιδιαίτερα όσον αφορά τα δάνεια για την αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
Από τα στοιχεία του ΤΕΜΠΜΕ για το διάστημα από τον Ιούλιο του 2010, που ξεκίνησε το πρόγραμμα, ως τις 11 Μαρτίου είχαν δοθεί συνολικά μόλις 262 δάνεια, συνολικής αξίας 6,890 εκατ. ευρώ, για τα οποία η αξία των εγγυήσεων του Δημοσίου φθάνει στα 5,512 εκατ. ευρώ. Το μέσο ύψος του δανείου διαμορφώθηκε στα 26.298 ευρώ.
Η πλειοψηφία των δανείων σε ποσοστό 46,5% έχει δοθεί στην περιφέρεια Αττικής (122), ακολουθεί η Κρήτη με 28 και στην τρίτη θέση με 24 η Κεντρική Μακεδονία.
Οι ατομικές επιχειρήσεις με προσωπικό από 0-4 άτομα είναι αυτές που στην πλειοψηφία τους (55,73%) εντάχθηκαν σε αυτή την κατηγορία δανειοδότησης, ακολουθούν οι ΟΕ (15,6%), οι ΑΕ (14,5%), οι ΕΠΕ (8%) και οι ΕΕ (6,1%).
Το είδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας που έλαβε τα περισσότερα δάνεια αυτής της κατηγορίας αφορά δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης. Στη δεύτερη θέση είναι το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα και στην τρίτη το λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, το λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε εξειδικευμένα καταστήματα, το χονδρικό εμπόριο ξυλείας, οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής και το χονδρικό εμπόριο σιδηρικών, υδραυλικών ειδών και εξοπλισμού και προμηθειών για εγκαταστάσεις θέρμανσης.
Το δεύτερο πρόγραμμα, που αφορά σε τραπεζικά δάνεια για την προμήθεια πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών είχε καλύτερη ανταπόκριση. Συνολικά, από τον Ιούνιο ως σήμερα, έχουν χορηγηθεί 1.320 δάνεια, μέσου ύψους 65.634 ευρώ ανά δανειακή σύμβαση, συνολικής αξίας 86.637.708 ευρώ. Η αξία των εγγυήσεων του Δημοσίου ανέρχεται σε 69,310 εκατ. ευρώ.
Το 44% των δανείων δόθηκε στην περιφέρεια Αττικής (556 δάνεια), ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 20,8% των δανείων και η Κρήτη με 9,3% των εγκρίσεων.
Σε ότι αφορά στις κατηγορίες των επιχειρήσεων που δανειοδοτήσεων ακολουθούν την κατάταξη της προηγούμενης κατηγορίας μόνο που σε αυτή την κατάταξη υπάρχουν λίγες εγκρίσεις και για συνεταιρισμούς και οι εγκρίσεις ανά δραστηριότητα αφορούν λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, ακολουθεί στη δεύτερη θέση το χονδρικό εμπόριο άλλων ειδών οικιακής χρήσης και στην τρίτη θέση το χονδρικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων.
Η τράπεζα με τις περισσότερες χορηγήσεις είναι η Εθνική, με 28,15% στο σύνολο των δανείων για την εξόφληση ασφαλιστικών/φορολογικών υποχρεώσεων και 22,89% στο σύνολο των δανείων για πρώτες ύλες. Η μέση αξία δανείων που χορήγησε ήταν στα 19.996 ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων και στα 57.308 για πρώτες ύλες. Η Τ Bank κατέχει τη δεύτερη θέση, με ποσοστό 20,92% στα δάνεια για ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις και μέση αξία δανείου 25.749 ευρώ, και ποσοστό 13,6% στα δάνεια για τις πρώτες ύλες και μέση αξία δανείου 47.597 ευρώ. Τρίτη καταταράσσεται η Alpha Bank με 11,59% και μέση αξία δανείων για αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών τα 27.526 ευρώ ενώ για τα δάνεια για πρώτες ύλες στην τρίτη θέση βρίσκεται η Probank με ποσοστό 11,7% και μέση αξία δανείων 71.919 ευρώ.