«Θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε τη στήριξη των γυναικών και την είσοδο τους στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε» δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στη διάρκεια του διαγωνισμού Καινοτομίας Γυναικείων Επιχειρηματικών Ομάδων (start-ups) που πραγματοποιήθηκε στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη ανεργία γυναικών στην Ευρώπη. Θέλουμε οι γυναίκες να στηριχθούν και μέσα από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ. Κάνουμε προσκλήσεις ή διαγωνισμούς που αφορούν γυναικείες ομάδες ώστε να τους δώσουμε μια μεγαλύτερη ώθηση για να μπουν στην επιχειρηματικότητα. Τους δίνουμε χώρο, εξοπλισμό, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις καινοτομίας και διασύνδεση με επιχειρηματικά κεφάλαια», τόνισε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού δέκα γυναικείες ομάδες παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους, βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες, με την κ. Κουνενάκη Εφραίμογλου να προσθέτει πως «θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και τις δέκα ομάδες στη θερμοκοιτίδα μας και θα τις έχουμε μαζί μας ώστε να κάνουμε όχι απλά βήματα, αλλά να εδραιωθούν στην αγορά και να τις βοηθήσουμε να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να αναπτυχθούν».

Αναφορικά με τα εμπόδια που συναντούν σήμερα οι γυναίκες στην προσπάθεια τους να βγουν στην επιχειρηματική αγορά με καινοτόμες ιδέες, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ στάθηκε στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που εξακολουθούν να υπάρχουν, στην έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων αλλά και στο υποστηρικτικό πλαίσιο. Ειδικότερα για την τελευταία, αυτή, πτυχή η πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε πως «έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες από την πολιτεία αλλά χρειαζόμαστε το υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε αυτές οι γυναίκες να μην βγαίνουν από την αγορά εργασίας όταν χρειάζεται να προσέξουν κάποιον από το οικογενειακό περιβάλλον».

Πηγή: ΑΠΕ