Συνολικά 427 προτάσεις με δημόσια δαπάνη 178.562.156 ευρώ και προϋπολογισμό 237.367.328 ευρώ υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Παρέμβασης Ι «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».

  • 183 από ομάδες επιχειρήσεων για συνεργατικά έργα
  • 244 μεμονωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • 565 επιχειρήσεις διαφορετικές επιχειρήσεις υπέβαλλαν προτάσεις

Αναλυτικά στοιχεία των προτάσεων που υποβλήθηκαν ανά τομέα προτεραιότητας:

Εικόνα αιτήσεων

Νέες θέσεις εργασίας

Βασικός στόχος της Παρέμβασης I «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» είναι η δημιουργία νέων θέσεων:

  • ερευνητικού
  • επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της υποστήριξης της έρευνας, προώθησης της καινοτομίας και ενίσχυσης της δικτύωσης των επιχειρήσεων.

Ανοιχτές παρεμβάσεις

Οι υποβολές των προτάσεων στη Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» πραγματοποιούνται τμηματικά και μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των προτάσεων στην Παρέμβαση Ι συνεχίζονται οι υποβολές στις υπόλοιπες παρεμβάσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

  • για την Παρέμβαση ΙΙ τη Δευτέρα 09/09/2024 και ώρα 15:00
  • για τις Παρεμβάσεις ΙΙΙ και IV η Πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Κατηγορία Περιφέρειας και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27/11/2024 και ώρα 15:00

Budget

Ο προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαιούχοι δράσης

  • Επιχειρήσεις και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις»
  • Ερευνητικοί οργανισμοί και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως ερευνητικοί οργανισμοί»

Φορέας υλοποίησης είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΚ). Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ).

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Δείτε την ιστοσελίδα της Δράσης εδώ. Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα στην ΕΥΔΕ ΕΚ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ, για να εγγραφείτε.