Ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού αποδεικνύεται για ακόμη μία χρονιά για τουρισμό στη χώρα μας ο Αύγουστος, καθώς μετά τα σκαμπανεβάσματα του Ιουλίου, η τουριστική κίνηση φαίνεται πως εξομαλύνεται.

«Και στη Μεσσηνία, όπως και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, βρισκόμαστε στον σκληρό πυρήνα της φετινής τουριστικής περιόδου. Η Μεσσηνία και οι όμορες περιοχές βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων επισκεπτών» επεσήμανε μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής.

«Είμαστε γεμάτοι, αν είχαμε και περισσότερα δωμάτια θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε και περισσότερους. Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 – 22 του μήνα» πρόσθεσε.

«Όσο επιλέξουν να πάνε διακοπές τελευταία στιγμή, θα βρουν δωμάτιο αφού ακόμα κάποια κενά δωμάτια υπάρχουν. Έχουν περιοριστεί οι μέρες διαμονής, δεν είναι αυτές που ήταν κάποτε, κυρίως επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για παρασκευοσαββατοκύριακα» τονίζει και συμπληρώνει: «Ενώ άρχισε η φετινή τουριστική σεζόν τον Μάιο με πάρα πολύ καλές προϋποθέσεις, στη συνέχεια είχαμε μια μεγάλη “κοιλιά” που μόλις πριν λίγες ημέρες άρχισε να εκλείπει. Η περιοχή μας σε ό,τι αφορά την πολιτική τιμών, αρχίζει από 70 ευρώ τώρα τον Αύγουστο και ανεβαίνει».

Κύθνος

Παρόμοια η τουριστική κίνηση και στην Κύθνο.

«Ο τουρισμός, για το 20ημερο του Αυγούστου, πάμε καλά. Ο Ιούλιος είχε λίγο σκαμπανεβάσματα αλλά από εδώ και πέρα είμαστε αισιόδοξοι», λέει ο Δημήτρης Γαρδεράκης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου.

«Τα καταλύματα είναι αρκετά», ωστόσο η πληρότητα είναι στο 100% και μόνο από ακύρωση μπορεί να βρει κάποιος δωμάτιο στο νησί.

«Οι τιμές είναι όπως σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει, με τη χαμηλότερη να ξεκινάει από τα 70 – 80 ευρώ.