Σφοδρή επίθεση στη Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ εξαπολύει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραμονές της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επικρίνει τη Γερμανία, η οποία απορρίπτει την πρότασή του για αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη ζώνη ευρώ, σημειώνοντας πως «έχω καθήκον να υπερασπιστώ το καλό της Ευρώπης».

«Περιμένω από τους γερμανούς πολιτικούς ηγέτες να δεχθούν το ρόλο της Επιτροπής. Εάν δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την απόφαση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να υπερασπιστούν τη σταθερότητα στη ζώνη ευρώ», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει, κατά την άποψη του Μπαρόζο, «όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και το καθήκον να ενημερώσει τους ευρωπαίους πολίτες γι’ αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό».

Ωστόσο, ο αντικαγκελάριος Γκίντο Βεστερβέλε επέμεινε σήμερα ότι η κυβέρνηση δε βλέπει «προς το παρόν να υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του Ταμείου αυτού». «Δεν κατάλαβα τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο», τόνισε ο Βέστερβέλε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Tagesspiegel.

«Όταν ένα Ταμείο δε χρησιμοποιείται παρά μόνο κατά ένα μικρό μέρος, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ενίσχυσή του», κατέληξε.