Ένας δεινόσαυρος που μιλάει έδωσε μια παθιασμένη ομιλία για την κλιματική αλλαγή μπροστά σε ηγέτες από όλο τον κόσμο σε ένα νέο βίντεο του ΟΗΕ. Το ερώτημα είναι οι ηγέτες άκουσαν αυτά που είχε να τους πει το ζώο που εξαφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια; Θα το πάρουν στα σοβαρά;

Ο δεινόσαυρος, ονόματι Φράνκι σύμφωνα με τη σελίδα του στο Twitter, μοιάζει πολύ με τους βελοσιράπτορες της ταινίας «Jurassic World» και τη φωνή του ακούγεται από πολλούς διασήμους σε διαφορετικές γλώσσες, όπως ο αστέρας και μουσικός του κινηματογράφου Jack Black στα αγγλικά και άλλα αστέρια όπως του Nikolaj Coster-Waldau του Game of Thrones στα δανέζικα

Το βίντεο ξεκινά με το πλάσμα να κάνει βόλτα στη Γενική Συνέλευση των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη προς έκπληξη των αντιπροσώπων που βρίσκονταν μέσα. Μετά από μια κωμική αλληλεπίδραση με έναν φύλακα, ο δεινόσαυρος αρπάζει το μικρόφωνο και εκφωνεί μια εκπληκτικά οξυδερκή ομιλία για την επερχόμενη κλιματική έκτακτη ανάγκη, προειδοποιώντας την ανθρωπότητα να μην «επιλέξει την εξαφάνιση» και λέγοντας στους ανθρώπους να «σώσουν το είδος μας».

«Ξέρω κάνα δυο πράγματα για την εξαφάνιση»

«Ξέρω κάνα δυο πράγματα για την εξαφάνιση» λέει ο δεινόσαυρος στο βίντεο. «Τουλάχιστον εμείς είχαμε έναν αστεροειδή, εσένα ποια είναι η δικαιολογία σου;»

Το βασικό μήνυμα που μεταδόθηκε από τον εκλιπόντα απεσταλμένο είναι ότι οι κρατικές επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων πρέπει να μειωθούν προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές θερμοκηπίου και να σωθεί ο πλανήτης μας. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα είναι βασικό θέμα στην επερχόμενη διάσκεψη COP26 για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οδεύετε προς μια κλιματική καταστροφή και όμως κάθε χρόνο οι κυβερνήσεις ξοδεύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δημόσιους πόρους για επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων», λέει ο δεινόσαυρος. «Φανταστείτε να είχαμε ξοδέψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να επιδοτήσουμε γιγάντιους μετεωρίτες», πρόσθεσε. «Αυτό κάνετε αυτή τη στιγμή».

Το βίντεο υπογραμμίζει επίσης την ευκαιρία που έδωσε η πανδημία COVID-19 στην ανθρωπότητα να κάνει σημαντικές αλλαγές. «Έχετε μια τεράστια ευκαιρία αυτή τη στιγμή, καθώς αναδομείτε τις οικονομίες σας και ανακάμπτετε από αυτήν την πανδημία», είπε ο δεινόσαυρος. «Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της ανθρωπότητας».

Αν και είναι αναμφίβολα σουρεαλιστικό και κάπως διασκεδαστικό να παρακολουθείς έναν δεινόσαυρο με φωνή διασημοτήτων να μιλάει για την κλιματική αλλαγή, υπάρχει επίσης κάτι ασυνήθιστα συναρπαστικό και απροσδόκητα οδυνηρό στην ιδέα ενός εξαφανισμένου είδους που σε προειδοποιεί για τον δικό σου θάνατο.