Μοιάζουν με εξωτικά φυτά αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για πολύ κοντινές φωτογραφίες από κοράλλια. Ο φοιτητής υδροβιολογίας Daniel Stoupin μπήκε σε στούντιο ατόμων με ενυδρεία και συλλεκτών κοραλλιών για να τραβήξει αυτές τις ψυχεδελικές φωτογραφίες.
Το κάθε κομμάτι είναι είτε από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο ή από άλλους υφάλους γύρω από την Αυστραλία.
Ο 26χρονος, από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα στούντιο παρά το φυσικό περιβάλλον της θάλασσας για να αποτυπώσει με λεπτομέρεια χρώματα και δομές των κοραλλιών.
«Παρότι απολαμβάνω τη φωτογραφία όταν βουτάω, δεν είμαι ακόμα υποβρύχιος φωτογράφος. Ήθελα να δοκιμάσω εξελιγμένες τεχνικές φωτογράφισης και φωτισμού σε αυτά τα συναρπαστικά και μυστηριώδη όντα, τα κοράλλια, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο σε μία κατάδυση», εξήγησε στη Daily Mail.
«Γι’ αυτό ζήτησα πρόσβαση σε κοράλλια συλλεκτών, από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Είναι κάτι σύνηθες αυτό στην Αυστραλία, ιδιωτικές εταιρείες διοργανώνουν καταδύσεις και συλλογή κοραλλιών και στη συνέχεια τα πουλούν σε λάτρεις των ενυδρείων στην Αυστραλία αλλά και το εξωτερικό», πρόσθεσε, «είναι νόμιμο, παρακολουθείται από ερευνητές του περιβάλλοντος και δεν απειλεί τους υφάλους».
Ο Stoupin πέρασε τέσσερις μήνες φωτογραφίζοντας κοράλλια και λόγω της περιπλοκότητας των τεχνικών που χρησιμοποιούσε αφιέρωνε έως και δέκα ώρες για την παραγωγή μόλις μίας ή δύο φωτογραφιών.
Κάποια από τα κομμάτια είχαν μέγεθος μόλις 2 εκατοστά και ήταν απαραίτητη η μεγέθυνση, ενώ για να αναδειχθούν τα χρώματα χρειάστηκε η χρήση εξειδικευμένου φακού.
Δείτε τις φωτογραφίες