Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ, όπως και πολλών ακόμα περιοχών της Ασίας, αγαπούν ιδιαιτέρως τη σούπα από πτερύγια καρχαρία.
Παρά τις προσπάθειες εκπαίδευσης του κοινού και την επιβολή περιοριστικών ρυθμίσεων, δεκάδες χιλιάδες καρχαρίες ακρωτηριάζονται κάθε χρόνο προτού ξαναριχτούν στο νερό για να βρουν αργό και μαρτυρικό θάνατο.
Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε σε ταράτσα του Χονγκ Κονγκ και δείχνει πολλές χιλιάδες κομμένα πτερύγια. Κάθε ένα ανήκει σε ένα καρχαρία που θανατώθηκε για να του αφαιρεθεί αυτό το μικρό κομμάτι σάρκας.
Πρόκειται για ένα από τα χιλιάδες σημεία αποξήρανσης των πτερυγίων τα οποία βρίσκονται μακρυά από την κοινή θέα για να αποφευχθούν αντιδράσεις.
Οι καρχαρίες κολυμπούν στους ωκεανούς του πλανήτη εδώ και 450 εκατομμύρια χρόνια. Η αυξανόμενη ζήτηση για σούπα από πτερύγιο καρχαρία οδηγεί πολλά είδη καρχαριών σε εξαφάνιση, ενώ το σύνολό τους μπορεί να εξαφανιστεί σε δέκα ή 20 χρόνια.
Η σούπα από πτερύγιο καρχαρία είναι ένα δημοφιλές έδεσμα σε πολλές ασιατικές χώρες, ενώ η αξία του πτερυγίου στην αγορά ξεπερνάει τα 600 δολάρια το κιλό, πολύ υψηλότερη από την αξία του υπόλοιπου καρχαρία.
Πηγή: econews.gr