Φαινόταν σαν εμπειρία ζωής η ευκαιρία να παρατηρήσουν αρκούδες grizzly ελεύθερες στην Αλάσκα. Τα πράγματα θα μπορούσαν ωστόσο να έχουν πάρει πολύ διαφορετική τροπή για τους τουρίστες που βρέθηκαν τελικά να παρατηρούν μία από τις αρκούδες από πάρα πολύ κοντά καθώς τους επιτέθηκε κι εκείνοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να μείνουν ακίνητοι!

Έφτασε μάλιστα να… μυρίζει την κουκούλα ενός από τους τουρίστες που πρέπει να είδε τη ζωή να περνά σαν ταινία μπροστά από τα μάτια του…

Το… τετ α τετ έγινε στο εθνικό πάρκο Katmai στην Αλάσκα. Οι τουρίστες επρόκειτο να παρακολουθήσουν τις αρκούδες από απόσταση ασφαλείας καθώς εκείνες ψάρευαν σε ποτάμι. Μία αρκούδα από την ομάδα όμως απομακρύνθηκε και έφτασε στους «επισκέπτες» στην άκρη του ποταμού.

Καθισμένοι σε καρέκλες του κάμπινγκ, οι τουρίστες είχαν μόνο μία επιλογή: να μείνουν ακίνητοι και να περιμένουν η αρκούδα να φύγει. Ο οδηγός τους τούς συμβούλεψε να μην κινηθούν και σε καμία περίπτωση να μην τρέξουν καθώς η αρκούδα θα τους κυνηγούσε.

Η αρκούδα περιεργάστηκε την ομάδα για αρκετή ώρα και τελικά έχασε το ενδιαφέρον της κι έφυγε… «Η αρκούδα φώναξε πολλές φορές προς το μέρος μας, ήθελε να φύγουμε από το σημείο όπου αναζητούσαν τροφή», αφηγήθηκε μία γυναίκα που ήταν μέλος του γκρουπ, «αρχικά ο οδηγός μας πίστεψε πως ήταν μπλόφα για να μας τρομάξει», είπε.

Ένας τουρίστας άφησε ανοιχτή τη φωτογραφική του μηχανή και αποτύπωσε τη συνάντηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο