Ενημερωτική ημερίδα για την ανάπτυξη των ΑΠΕ διοργανώνεται στην Ελλάδα, στις αρχές Νοεμβρίου, από το Γερμανικό Κέντρο Επενδύσεων, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τη δικηγορική εταιρία «Μεταξάς & Συνεργάτες», στον απόηχο της επίσκεψης στην Αθήνα του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, κ. Ρέσλερ.

Οδηγός για την νέα ημερίδα , αποτελεί το προηγούμενο Επιχειρηματικού Forum, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.
 Η συμμετοχή περίπου 100 Γερμανών επιχειρηματιών στην αποστολή μαζί με τον υπουργό κ. Ρέσλερ, το θερμό ενδιαφέρον περίπου 350 Ελλήνων εκπροσώπων εταιριών και η συνάντηση αυτών των δύο πλευρών στα πλαίσια των εργασιών του Forum αναδεικνύει μια καταρχήν θετική διάθεση.

Το γεγονός αυτό συνιστά ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην «επανεκκίνηση» της επιχειρηματικότητας και των επενδυτικών πρωτοβουλιών, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, των ΑΠΕ, της τεχνολογίας, της υγείας, του τουρισμού και του εμπορίου, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στο εν λόγω επιχειρηματικό Forum.

Στο πλαίσιο τέτοιων κατ’ ιδίαν σημαντικών συζητήσεων και με Γερμανούς υπηρεσιακούς παράγοντες συμφωνήθηκε το προσεχές χρονικό διάστημα να αξιοποιηθεί για μια συγκροτημένη προσπάθεια προετοιμασίας των επιχειρηματικών και νομικών προϋποθέσεων για την ενεργοποίηση αυτών των δυνατοτήτων, ούτως ώστε να δοθεί και πρακτική διάσταση στα όσα συζητήθηκαν.