Άναψε χθες το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει άμεσα το έργο για την περίφραξη και αποκατάσταση του Άλσους Μιμικόπουλου, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του δήμου Αμαρουσίου.

Σκοπός της υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης είναι η εκτέλεση έργων δασικής αναψυχής, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος. Τα έργα αφορούν κυρίως στον καθαρισμό της έκτασης, στην περίφραξή της, συμπληρωματικές φυτεύσεις, τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών και κάδων απορριμμάτων κ.α καθώς και άλλες ήπιας μορφής επεμβάσεις που θα αναδεικνύουν και θα προστατεύουν τα στοιχεία της φυσικής κληρονομιάς.

Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη απόφαση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά, «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας που αφορά στην προστασία και αναβάθμιση του Άλσους Μιμικόπουλου, ενός σημαντικού χώρου πρασίνου για την πόλη μας, με μεγάλη αξία ιδιαίτερα για την περιοχή του Παραδείσου. Ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και συλλόγων της συγκεκριμένης περιοχής ικανοποιείται , η δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής γίνεται πράξη. Για εμάς η προστασία και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα. Την προτεραιότητα αυτή υπηρετούν παρεμβάσεις που υλοποιούμε όπως αυτή του Άλσους Μιμικόπουλου, με στόχο αφενός την προστασία του από κάθε λογής καταπατητές. Κι αφετέρου την ανάδειξή του σε έναν μοναδικό χώρο και όαση πρασίνου και αναψυχής, για τους κατοίκους της πόλης μας».