Κλειστή παραμένει από την Δευτέρα η είσοδος της χωματερής του Κούκου στην Πρέβεζα από κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων Νικόπολης, Μιχαλιτσίου και Μύτικα οι οποίοι ζητούν το άμεσο κλείσιμό της επικαλούμενοι σοβαρούς περιβαλλοντικούς λόγους αλλά και επιπτώσεις στην υγεία τους.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την μεταφορά όλων των απορριμάτων στην χωματερή του Κούκου ζητώντας να σταματήσει άμεσα η μεταφορά των απορριμάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

Tο πρωί την χωματερή επισκέφθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης(συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κυρίους Κατσιπανέλη , Κορωναίο, Παπαχρήστο και Ροπόκη) οι οποίοι ενημέρωσαν τους κατοίκους για τον προγραμματισμό που υπάρχει σε εξέλιξη και περιλαμβάνει το κλείσιμο της χωματερής και την αποκατάσταση της μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η χρησιμοποίηση του Κούκου έχει προσωρινό χαρακτήρα –κι αυτό θα επισημανθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης- αφού προχωρούν γοργά οι διαδικασίες για την δημιουργία μόνιμου σταθμού μεταφόρτωσης σε άλλο σημείο και την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στον Κούκο.

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στην χωματερή μέχρι την Τετάρτη υπογραμμίζοντας ότι περιμένουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πηγή: epirusgate.blogspot.com