Για όσους αρνείστε πεισματικά να αποδεχτείτε ότι το καλοκαιράκι πάει, πέρασε, θα βρείτε στέκια στην πόλη που θα σας θυμίζουν για πάντα την υπέροχη αυτή εποχή του χρόνου.

Με νησιωτική αισθητική και αύρα καλοκαιριού οι διευθύνσεις που ακολουθούν θα παρατείνουν για λίγο ακόμη την αίσθηση του καλοκαιριού που έχετε στην καρδιά σας.

Ο Σαντορινιός

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωίζει στις επιλογές του κοινού.

Απέραντο Γαλάζιο

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, το Απέραντο Γαλάζιο προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του: απέραντη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Με τραπεζάκια στην ακρογιαλιά, σερβίρει πληθώρα ουζομεζέδων για τους μερακλήδες που θα το προτιμήσουν. Δοκιμάστε ψητή σαρδέλα, γαύρο μαρινάτο, γαριδάκι συμιακό και γαρίδες σαγανάκι.

Scherzo Summer Lounge

Το πιο καλοκαιρινό σημείο της πρωτεύουσας βρίσκεται στο λόφο του Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη και ακούει στο όνομα Scherzo. Η μόνη διαφορά σε σχέση με ένα κυκλαδονήσι είναι ότι από εδώ αντικρίζεις την απεραντοσύνη της Αθήνας και όχι του Αιγαίου.

Πλακόστρωτο κυκλαδίτικου στυλ, ασβεστωμένα τοιχάκια, χτιστά καναπεδάκια με γαλάζια μαξιλάρια, ατμοσφαιρικός φωτισμός, δροσιά, χαλαρωτικές μουσικές σε μια ταράτσα με όλη την Αθήνα στα… πόδια σας! Τις βραδιές στο Scherzo «ντύνουν» μουσικά lounge και jazz ρυθμοί, ενώ δεν λείπουν και τα hits της εποχής.