Τι κι αν μπήκε ο Σεπτέμβρης. Στην καρδιά μας έχει ακόμη καλοκαίρι, γι αυτό και δίνουμε ραντεβού με την παρέα σε καθιερωμένα μπαράκια της πόλης για απογευματικά δροσιστικά cocktails.

Με τραπεζάκια έξω, τα αγαπημένα μας στέκια μας θυμίζουν ότι σημασία έχει η διάθεσή μας και όχι ο καιρός. Που κι αυτός καλοκαιρινός είναι ακόμη!

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Barreldier

Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη (Βουλής 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του. Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.

Ipitou

Το Ipitou bar, μαγαζί- τρύπα, στον ομώνυμο πεζόδρομο, μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στον εξωτερικό του χώρο, ενώ φημίζεται για τα περιποιημένα και άκρως ενδιαφέροντα cocktails του. Πρόκειται για ένα χαλαρό και νεανικό, street bar με ευρωπαϊκό αέρα, ενημερωμένη κάβα με σπάνιες ετικέτες, swing και funky μουσικές.