Καταπολεμήστε το γεγονός ότι είναι Δευτέρα (ακόμα) και ετοιμαστείτε για μια χαλαρή γευστική έξοδο με την παρέα σε τραπεζάκια έξω σε όμορφους κήπους και καλοστημένες αυλές.

Καθιερωμένα μεζεδοπωλεία, μοντέρνες ταβέρνες αλλά και νέες αφίξεις που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού αποτελούν ιδανική επιλογή για το σημερινό βράδυ.

Το Λοκάλι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν μπορείτε να βρείτε σε ένα μέρος αυτά που σερβίρονται σε ένα μπαρ και αυτά που μαγειρεύονται σε μια καλή ταβέρνα; Η απάντηση είναι «δύσκολα», ωστόσο η άρτι αφιχθείσα ελληνική παμπ Το Λοκάλι στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο.

Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές (εδώ όπου κάποτε συναντούσαμε το Σινέ Ψυρρή) σερβίρεται οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, όπως γίγαντες τουρσί, αλμυροί λουκουμάδες από μπακαλιάρο, προβατίνα σε χοτ ντογκ, μπάμιες τηγανητές το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και θα μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες θα αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί.

Γιάντες

Μία από τις ωραιότερες αυλές στην καρδιά της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 44) στα Εξάρχεια, σας υποδέχεται στο καταπράσινο περιβάλλον της.

Οι φτιαγμένες με φαντασία και μεράκι προτάσεις του παρουσιάζουν μια μοντέρνα εκδοχή αγαπημένων ελληνικών συνταγών. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα διαφορετικά πιάτα ημέρας που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση εμπλουτίζουν τον ήδη ενδιαφέροντα κατάλογο, κάνοντας την επιλογή σας ακόμη πιο δύσκολη.

Πυρολίκι

Έχει κάτι από νησί η όμορφη αυλή αλλά και η ατμόσφαιρα αυτού του μεζεδοπωλείου στον Κεραμεικό (Μεγάλου Αλεξάνδρου 117) και δεν είναι τυχαίο που αποτελεί αγαπημένο γευστικό στέκι στην περιοχή. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, δημιουργεί πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, αναλόγως την… έμπνευση. Κάποιες βραδιές της εβδομάδας, η αυλή μεταμορφώνεται σε μουσική πλατεία με ρεμπέτικα, κρητικά και άλλα δημοτικά να παίζουν.