Για να δοκιμάσετε εξωτικές γεύσεις και πιάτα που ταξιδεύουν από τη Λατινική Αμερική, μέχρι την Ινδία και την Ιαπωνία, δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι.

Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και να ανακαλύψετε τα νέα γευστικά στέκια στην πόλη με multi culti χαρακτήρα. Πιάτα εξωτικά και με ιδιαίτερο ταμπεραμέντο μυούν στα γαστρονομικά μυστικά της εκάστοτε κουζίνας.

Migada

Αν είστε λάτρεις των διαφορετικών κουζινών παγκοσμίως, υπάρχει ένα σημείο στο κέντρο της Αθήνας που θα τις βρείτε όλες συγκεντρωμένες. Ο λόγος για το Migada, που αναμειγνύει στοιχεία από κουζίνες από κάθε γωνιά του πλανήτη, με ιδιαίτερη προσοχή, και δημιουργεί γεύσεις που εκπλήσσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο, ενώ κάθε πιάτο του καταλόγου, αφηγείται την δική του ιστορία

Hot dog με αλλαντικό χαλάλ, vegetarian μπουρίτο, ταλιάτα φλαμπέ με σος από δαμάσκηνα και goji berries, χορτοφαγικό μπέργκερ με καρπούς και λαχανικά μεταξύ των προτάσεων που κερδίζουν το ενδιαφέρον. Βρίσκεται στην Πραξιτέλους και αποτελεί το νεότερο «αδερφάκι» των Etnico και Altamira.

So So So

Στην πολυσυλλεκτική, γαστρονομική γειτονιά του Συντάγματος ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα γευστικό στέκι που ταξιδεύει σε μέρη μακρινά. Ο λόγος για το So So So, το πρώτο εστιατόριο στην πόλη που συστήνει το αθηναϊκό κοινό στη σούπα ράμεν, ένα αυθεντικό, ιαπωνικό πιάτο.

Συνδυάζοντας παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις με μοντέρνες γευστικές πινελιές το μενού του So So So υπόσχεται να σερβίρει ιντριγκαδόρικα, για τον ουρανίσκο, πιάτα με βασικό γνώμονα τη φρεσκάδα και την σπιρτάδα. Πλούσιος ζωμός από λαχανικά ή βοδινό, noodles και μια μεγάλη γκάμα σε toppings και αρωματικά καρυκεύματα συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Naanwich

Το όνομά του νέου ινδικού street food, επί της Ερμού (στον αριθμό 115), είναι εμπνευσμένο από τη λέξη naan, το παραδοσιακό ινδικό ψωμάκι, και την κατάληξη της λέξης sandwich.

Στο Naanwich, λοιπόν, τα συγκεκριμένα ψωμάκια ψήνονται σε φούρνο ταντούρι (πήλινος φούρνος) την ώρα της παραγγελίας και γεμίζονται με τρεις διαφορετικές εκδοχές σε μαγειρεμένο κοτόπουλο (τίκα, κάρι, μασάλα). Λίγα ορεκτικά, σαλάτες και επιλογές σε κυρίως συμπληρώνουν το μικρό μενού του.