Τι και αν μόλις μπήκαμε στον Ιούνιο; Ο υδράργυρος έχει κιόλας πάρει την ανιούσα, δείχνοντάς μας με τον πιο… θερμό τρόπο ότι το καλοκαίρι είναι εδώ. Και τι πιο δροσιστικό αυτές τις ημέρες από ένα παγωτό.

Εξάλλου, η βόλτα στην πόλη με ένα δροσιστικό και απολαυστικό παγωτό στο χέρι, είναι από τις καλύτερες στιγμές. Αν βρεθείτε, λοιπόν, στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε αρκετά παγωτατζίδικα που θα σας βάλουν σε πειρασμό. Εμείς, επιλέξαμε παρακάτω αυτά που δεν θα μπορέσετε να τους αντισταθείτε.

Le Greche

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία –ή και περισσότερες– μπάλα αυθεντικού ιταλικού gelato; Στο Le Greche τα παγωτά συνδυάζουν την ιταλική τεχνογνωσία με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους.

Εδώ, δεν θα δείτε ποτέ πολύχρωμα βουνά παγωτού, θελκτικά τοποθετημένα σε ανοιχτές βιτρίνες, γιατί όπως εξηγούν οι άνθρωποι του Le Greche, το αληθινό χειροποίητο παγωτό πρέπει να συντηρείται πάντα προστατευμένο από διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και ατμοσφαιρική ρύπανση, ώστε να το απολαμβάνετε υπέροχο και ασφαλές.
Μητροπόλεως 16, Αθήνα/Λ. Ανδρέα Συγγρού 16, Αθήνα/ Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό/Λ. Μεσογείων 456, Αγ. Παρασκευή

Epik

Μια gelateria στην Πλατεία Μαβίλη που ναι μεν διαθέτει τις κλασικές γεύσεις που φέρνουμε στο νου στο άκουσμα της λέξης παγωτό -σοκολάτα, βανίλια, σορμπέ κ.α.- αλλά ξεχωρίζει για τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις του.

Στο Epik, θα βρείτε γεύσεις βασισμένες κυρίως στην παράδοση, όπως το λουκούμι τριαντάφυλλο από τη Σύρο και το γιαούρτι από τη Μάνη, αλλά και κατσικίσιο τυρί Καλαβρύτων!
Δορυλαίου 2, Πλ. Μαβίλη

IceRoll

Στο IceRoll θα απολαύσετε αληθινά φρέσκο παγωτό, που παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου την ώρα της παραγγελίας. Πρόκειται για μία τεχνική, όπου φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα και τα αγαπημένα σου υλικά πέφτουν σε μία παγωμένη πλάκα και γίνονται λαχταριστό παγωτό σε ρολάκια μπροστά στα μάτια σου.

Αφού, λοιπόν, διαλέξεις τη βάση σου (φρέσκο γάλα με βανίλια, σοκολάτα ή γάλα καρύδας), μπορείς να προσθέσεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου: φρούτα εποχής που κόβονται εκείνη τη στιγμή, σοκολάτες, καραμέλα, τσουρέκι, ξηρούς καρπούς αλλά και υγιεινά super foods.
Μοναστηράκι, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Περιστέρι

Dickie Dee

To λιλιπούτειο και προσεκτικά στημένο Dickie Dee στο Σύνταγμα, σερβίρει χειροποίητο soft παγωτό σε διάφορες γεύσεις (ανθόγαλο, μαύρη vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και φιστίκι), αλλά και συγκλονιστικά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσετε.

Το καλύτερο; Μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας μέσα σε φωλιά από μαλλί της γριάς! Θα βρείτε επίσης καλό καφέ, ωραία λεμονάδα, αλλά και κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες.
Βουλής 23, Αθήνα