Ο Ιούνιος είναι εδώ, η θερμοκρασία σύμφωνα με τις προγνώσεις, αναμένεται να πάρει την ανιούσα και καθώς είναι Σαββατοκύριακο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις παραλίες της Αττικής.

Κι επειδή, όπως όλοι ξέρουμε, το μπάνιο στη θάλασσα ανοίγει την όρεξη, οι ταβέρνες έχουν την τιμητική τους. Παρακάτω, λοιπόν, σας προτείνουμε τρεις επιλογές για νόστιμους μεζέδες μετά την παραλία.

Φύκι Φύκι

Το Πόρτο Ράφτη αποτελεί πόλο έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Εδώ, θα βρείτε το Φύκι Φύκι ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.
Φύκι Φύκι, Λεωφόρος Γρέγου 45

Θόδωρος και Ελένη

Από τις πιο φημισμένες γευστικές στάσεις στην ευρύτερη περιοχή της αθηναϊκής ριβιέρας, το ταβερνάκι του Θόδωρου και της Ελένης σερβίρει τέλεια αχνιστά μύδια με φέτα και σούπερ γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι και σος σκόρδου. Πιάτα που έχουν εκτινάξει την επισκεψιμότητά του γι΄ αυτό και η κράτηση θεωρείται απαραίτητη.
Λεωφόρος Λεγραινών, Λαυρεωτική

Ο Φόρος

Στην ψαροταβέρνα Φόρος στην τοποθεσία Θορικό, μετά το Λαύριο, θα ευχαριστηθείτε φρέσκο ψάρι. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τα άψογα τηγανισμένα καλαμαράκια, τη γαριδομακαρονάδα και to καλαμάρι. Με καθαρό ουρανό, η θέα φτάνει μέχρι και τη Μακρόνησο.