«Πάσχα στο χωριό και Χριστούγεννα στην πόλη», λένε, αλλά να που φέτος μείνατε στο κλεινόν άστυ. Αλλά δεν χρειάζεται να σας πάρει από κάτω, αφού και στην Αθήνα μπορείτε να περάσετε καλά, αλλά και το κυριότερο, να απολαύσετε κι εσείς τον οβελία και το κοκορέτσι, σε κάποιες από τις ταβέρνες της Αττικής.
Αυτό που θα πρέπει να έχετε κατά νου, είναι πριν ξεκινήσετε, να έχετε κλείσει απαραίτητα τραπέζι γιατί θα γίνεται χαμός, αλλά και να τσεκάρετε, ποιες είναι ανοιχτές, καθώς κάποια μαγαζιά τις ημέρες του Πάσχα παραμένουν κλειστά.
Ο Σπανός
Από τα πιο δημοφιλή στέκια στις παρέες που ξέρουν από σούβλα. Ο Σπανός σερβίρει καλό και λαχταριστό κρέας από την σούβλα κατευθείαν στο τραπέζι. Όλα τα πιάτα του είναι απίστευτα, αλλά το κοντοσούβλι του είναι σε άλλο επίπεδο.
Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια
Μαγγίνας
Αν ψάχνετε για το σωστό το κοκορέτσι, με την τραγανή κρούστα και τη σωστή δόση αλατοπίπερου, τότε κάντε μία στάση στον Μαγγίνα, στα Μελίσσια. Το ίδιο απίστευτο είναι και το αρνάκι του, και γενικά η ταβέρνα φημίζεται για τη σούβλα του.
Πλατεία Εθν. Αντιστάσεως, Μελίσσια
Κρητικοπούλα
Το Πάσχα θέλει και την παράδοσή του και μία βόλτα μέχρι το Μενίδι και την Κρητικοπούλα, είναι αυτό που ψάχνετε. Από το όνομά της καταλαβαίνετε ότι είναι ένα κρητικό στέκι με αυθεντικές γεύσεις της κρητικής κουζίνας. Εδώ, θα βρείτε κοκορέτσι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, ενώ αν σας αρέσουν τα παϊδάκια προβατίνας, να τα τιμήσετε, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Αριστοτέλους 118, Μενίδι