Δύο γαλλικές και δύο αμερικανικές παραγωγές, καθώς και ένα ντοκιμαντέρ, συνθέτουν την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Παράλληλα, σε μία αίθουσα προβάλλεται η επανέκδοση του βρετανικού «Πυγμαλίωνα», του ’38.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τομά Καϊγέ με τους: Αντέλ Ενέλ, Κεβέν Αζαΐς, Αντουάν Λοράν

Ο νεαρός Αρνό έχει μπροστά του ένα ήσυχο καλοκαίρι, αλλά όταν γνωρίζει τη δυναμική Μαντλέν, μια όμορφη κι αθλητική κοπέλα που προετοιμάζεται για… το τέλος του κόσμου, την ερωτεύεται αμέσως. Κι όταν αυτή κάνει αίτηση για ένα σκληροτράχηλο στρατιωτικό σώμα, εκείνος αποφασίζει να την ακολουθήσει.

«Vice: Η Πόλη της Βίας»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ με τους: Τόμας Τζέιν, Μπρους Γουίλις, Άμπιρ Τσάιλντερς

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού.

«Μία Υπόσχεση»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Πατρίς Λεκόντ με τους: Ρεμπέκα Χολ, Άλαν Ρίκμαν, Ρίτσαρντ Μάντεν

Στη Γερμανία του 1912 ο Φρίντριχ Ζάιτς είναι ένας νεαρός μηχανικός που εντυπωσιάζει τον βαθύπλουτο εργοδότη του με τη δουλειά του. Γρήγορα γίνεται το δεξί του χέρι, έρχεται όμως σε δύσκολη θέση όταν γνωρίζει τη γοητευτική, νεαρή γυναίκα του και την ερωτεύεται.

«Demonic»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γουίλ Κάνον με τους: Μαρία Μπέλο, Φρανκ Γκρίλο, Κόντι Χορν, Ντάστιν Μίλιγκαν

Ένας αστυνόμος προσπαθεί να βρει στοιχεία για το πολλαπλό φονικό σε ένα απομονωμένο, ακατοίκητο εξοχικό, ενώ μια ψυχολόγος ανακρίνει το μοναδικό επιζώντα. Σε κατάσταση σοκ, αυτός της εξιστορεί πως η απόφαση έξι φίλων-κυνηγών φαντασμάτων να καλέσουν πνεύματα από «την άλλη πλευρά» βγήκε εκτός ελέγχου, με μακάβρια αποτελέσματα.

«Yogananda: Το Ταξίδι της Αφύπνισης»

Ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία: Πάολα ντι Φλόρο, Λίζα Λίμαν

Η ζωή και η φιλοσοφία του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα (1893-1952), του Ινδού γκουρού ο οποίος πρώτος διέδωσε το διαλογισμό και την κρίγια γιόγκα στις ΗΠΑ και ολόκληρο το δυτικό κόσμο.

«Πυγμαλίων»

Aγγλική ταινία του ’38, σκηνοθεσία Άντονι Άσκουιθ, Λέσλι Χάουαρντ με τους: Λέσλι Χάουρντ, Γουέντι Χίλερ, Γουίλφριντ Λόουσον

Ένας σνομπ καθηγητής φωνητικής βάζει στοίχημα πως μπορεί να μεταμορφώσει μια λαϊκή κοπέλα σε κυρία της υψηλής κοινωνίας χωρίς κανείς να καταλάβει την ταπεινή της καταγωγή.