Απόψε προβάλλεται στην επίσημη αίθουσα του φεστιβάλ Βενετίας η ταινία «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, όπου θα την παρακολουθήσει και η κριτική επιτροπή.

Η ταινία δίχασε τους ξένους κριτικούς καθώς πολλοί ήταν αυτοί που τη βρήκαν κατώτερη από την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη, «Κυνόδοντας», ενώ άλλοι εξήραν την προσπάθειά του να καυτηριάσει τα κακώς έχοντα της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Η ιστορία της νέας ταινίας του Λάνθιμου αναφέρεται σε μια ομάδα νέων ανθρώπων που αναλαμβάνουν, για ένα σύντομο διάστημα, να υποδυθούν τα νεκρά πρόσωπα ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, σε μια προσπάθεια να απαλύνουν τη θλίψη τους.

Ορισμένοι κριτικοί ανέφεραν ότι ο Έλληνας σκηνοθέτης περιορίζεται σ’ ένα αφελές, που δεν πείθει, σενάριο, με χιούμορ περισσότερο για μικρά παιδιά, και μια σκηνοθεσία που δεν καταφέρνει να «δέσει» τις επιμέρους σκηνές.

Τονίζουν ωστόσο ότι ο Λάνθιμος έχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς κινηματογράφησης μάτι αλλά χρειάζεται έλεγχος των μέσων του (μαζί και του σεναρίου) για να μπορέσει να δώσει κάτι καλύτερο από αυτές τις «Άλπεις». Στα θετικά στοιχεία της ταινίας και η ερμηνεία της Αγγελικής Παπούλια.