Νέες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες στις αρχές του Σεπτεμβρίου από την Odeon. Οι ταινίες «Dos: Μια ιστορία αγάπης απ’ την ανάποδη» και «Θα έρθει μέρα και για μας» κάνουν πρεμιέρα την πρώτη Σεπτεμβρίου στα σινεμά από την Odeon.

DOS: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ
Σκηνοθεσία: Στάθης Αθανασίου
Ηθοποιοί: David Fernandez Fabu, Μαρίνα Καλογήρου, In?s Casta?o, Σταύρος Γιαγκούλης, Γιώργος Καραμίχος, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Σοφία Μαραθάκη, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Gemma Gimenez, Λαμπρινή Αγγελίδου, Gerardo de Pablos, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Κωστής Κορωναίος, Σάκης Μπιρμπίλης, Φανή Παναγιωτίδου

Μια ιστορία αγάπης… απ’ την ανάποδη, που απέσπασε 2 βραβεία-Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Βραβείο Κοινού- στο New York International Independent Film Festival τον Μάιο του 2011.

Στη Βαρκελώνη συναντιούνται και ερωτεύονται ο Hector και η Nerea απ’ τη Μαδρίτη… ο Ιππόλυτος και η Φαίδρα απ’ την Αθήνα. Έπρεπε να βρεθούν στη Βαρκελώνη, χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, για να ενωθούν. Στην πόλη όπου χαμένες ψυχές συναντιούνται. Όπως η Talia από την Ανδαλουσία, ο Apolo από τη Βενεζουέλα, η Ariadna από την Ελλάδα, μια άγνωστη από τη Γαλλία, ένας τραγουδιστής από ποιος ξέρει πού…

Δύο ιστορίες αγάπης ειδωμένες στα δυο δυνατότερα σημεία τους, την αρχή και το τέλος, όχι αναγκαστικά με αυτή τη σειρά. Περνάμε από το πάθος στην απώλεια, από τη θλίψη στην ευτυχία, από τον πόνο στη χαρά, από το ζενίθ στο ναδίρ. Από τις αναταραχές, με άλλα λόγια, της πορείας μας σαν άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν από τι είναι φτιαγμένα τα όνειρά τους. Δηλαδή οι ίδιοι. Δυο ιστορίες αγάπης, που μπαίνει η μια μέσα στην άλλη και γίνονται ένα. Ένα χρονικό παζλ που δε θέλει να λυθεί, αλλά να περιγράψει τη συναισθηματική πορεία τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων και να τους αγαπήσει όλους στο τέλος. Γιατί όλοι αγαπούν. Ο καθένας με τον τρόπο του.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ
Σκηνοθεσία : Ρομάν Γαβράς
Ηθοποιοί: Βενσάν Κασέλ, Ολιβιέ Μπαρτελεμί, Βανέσα Ντεκά

Έχοντας προκαλέσει με τα μουσικά video «Stress» των Justice και «Born Free» της M.I.A., ήρθε η ώρα για τον σκηνοθέτη Ρομάν Γαβρά, γιο του Κώστα Γαβρά, να προκαλέσει και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρωταγωνιστούν οι Βενσάν Κασέλ («Black Swan») και Ολιβιέ Μπαρτελεμί («Mesrine: Public Enemy No. 1»).

Τι κάνεις όταν είσαι ένας κοκκινομάλλης έφηβος, που δεν έχεις κανένα πραγματικό φίλο εκτός από τον ψυχίατρό σου; Όταν όλοι σε μισούν, ιδιαίτερα η οικογένειά σου; Όταν οι συμμαθητές σου σε κοροϊδεύουν και σε κακομεταχειρίζονται; Αναζητώντας στη ζωή του απαντήσεις, ο πρωταγωνιστής ξοδεύει όλα του τα λεφτά στην αγορά ενός γρήγορου αυτοκινήτου και μιας στιλάτης γκαρνταρόμπας, παίρνει μαζί τον εξίσου μη δημοφιλή κολλητό του και ξεκινάει για τη χώρα των κοκκινομάλληδων, την Ιρλανδία. Μόνο που το ταξίδι του κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα ξέσπασμα μίσους, βίας και αυτοκαταστροφής.