Εξαιρετικά πλούσια είναι η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, καθώς 11 νέες ταινίες και επανεκδόσεις παλιότερων, βρίσκουν το δρόμο για τις σκοτεινές αίθουσες.

Το βραβευμένο οδοιπορικό του Τζαφάρ Παναχί στην Τεχεράνη, η πολυβραβευμένη ταινία «Φέλιξ & Μέιρα», μια ερωτική ιστορία της Ελισάβετ Χρονοπούλου, αλλά και τo σίκουελ του Zoolander είναι μερικές από τις κινηματογραφικές επιλογές.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε με τους: Σάιλιν Γούντλι, Τέο Τζέιμς, Οκτάβια Σπένσερ, Ζόι Κράβιτζ, Ναόμι Γουότς

Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις του νέου καθεστώτος, η Τρις, ο Φορ και τρεις ακόμα σύντροφοί τους περνούν στην εξωτερική πλευρά του φράκτη και περιπλανιούνται σε μια έρημη, κατεστραμμένη γη. Όμως, κάποιοι τους περιμένουν εκεί έξω…

«Το Μυστικό του Δικαστή»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κριστιάν Βενσάν με τους: Φαμπρίς Λουκινί, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν, Κορίν Μαζιερό

Ένας αυστηρός και ιδιότροπος δικαστής αιφνιδιάζεται όταν ανάμεσα στους ενόρκους μιας δίκης για ανθρωποκτονία αναγνωρίζει μια γυναίκα από το παρελθόν του.

«Φελίξ & Μέιρα»

Καναδική ταινία, σκηνοθεσία Μαξίμ Ζιρού με τους: Χάντας Γιάρον, Μαρτέν Ντουμπρίλ, Λούζερ Τβέρσκι

Ένας ελεύθερος άντρας και μια παντρεμένη Εβραία της χασιδικής κοινότητας συναντιούνται στο σύγχρονο Μόντρεαλ και αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη, έξω από τους κανόνες, ερωτική σχέση.

«Μικρή Άρκτος»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Ελισάβετ Χρονοπούλου με τους: Σοφία Γεωργοβασίλη, Γιάννη Κοκιασμένο

Σε ένα αθηναϊκό ξενοδοχείο ημιδιαμονής, το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται σε ασθενοφόρο και ένας άντρας συλλαμβάνεται. Ο τελευταίος θυμάται τη γνωριμία, τη σχέση τους και τι τον οδήγησε σε ένα ακραίο ξέσπασμα βίας.

«Πού να Κάνετε την Επόμενη Εισβολή»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Μουρ

Αφού ο αμερικανικός στρατός αδυνατεί πλέον, ο Μάικλ Μουρ αποφασίζει να εισβάλει ο ίδιος σε μια σειρά από κράτη και να φέρει στις ΗΠΑ τους «εθνικούς θησαυρούς» τους: μια σειρά από ιδέες για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

«Zoolander No 2»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ με τους: Μπεν Στίλερ, Όουεν Γουίλσον, Πενέλοπε Κρουζ, Γουίλ Φέρελ

Οι Ντέρεκ Ζουλάντερ και Χάνσελ επιστρέφουν στο χώρο της μόδας και συναντιούνται στη Ρώμη, όπου πέφτουν θύμα μιας καλοστημένης συνωμοσίας.

«Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα»

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις με τους: Πίτερ Μάλεν, Άγκνες Ντέιν, Κέβιν Γκάθρι

Η κόρη ενός αυταρχικού αγρότη ενηλικιώνεται στη Σκοτία των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

«Ταξί στην Τεχεράνη»

Ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Τζαφάρ Παναχί με τους: Τζαφάρ Παναχί, Χάνα Σαεϊντί

Ο σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί, σε αυστηρό περιορισμό από τις ιρανικές αρχές, οδηγεί ταξί στους δρόμους της Τεχεράνης, παίρνοντας αγώι ανθρώπους διαφορετικών τάξεων, ηλικιών και αντιλήψεων.

«Η Γυνή Να Φοβήται τον Άνδρα»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλλας με τους: Γιώργος Κωνσταντίνου, Μάρω Κοντού, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Γώγου

Ένας χωρισμένος πλέον δημόσιος υπάλληλος θυμάται τη μακροχρόνια σχέση με τη γυναίκα του, στην οποία προτού παντρευτούν φερόταν αυταρχικά. Την ημέρα του γάμου τους, όμως, εκείνη αποφασίζει να… πατήσει πόδι.

«Στις Φλόγες του Έρωτα»

Αργεντινομεξικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Φέντικ με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Άλις Μπράγκα, Τσίκο Ντίαζ

Ένας μυστηριώδης άντρας καταφθάνει στο ράντσο του Ζουάο και της κόρης του Βάνια λίγο πριν εκείνοι δεχθούν επίθεση από μισθοφόρους οι οποίοι δολοφονούν τον ιδιοκτήτη και απάγουν την κόρη του. Κατορθώνοντας να κρυφτεί, ο άντρας τους ακολουθεί στη ζούγκλα με στόχο να εκδικηθεί το θάνατο του Ζουάο και να απελευθερώσει τη Βάνια.

«Ειμαρμένη»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Ανδρέας Μαριανός με τους: Καίτη Ιμπροχώρη, Δημήτρη Μπίτο, Ιουλία Καλογρίδη

Ένας ρεπόρτερ αναλαμβάνει να καλύψει την υπόθεση βίαιου θανάτου ενός συγγραφέα. Μεταβαίνοντας στο νησί που συνέβη το γεγονός, ανακαλύπτει πως όλα συνδέονται με έναν αγιογράφο, έναν άγιο τον οποίο πρόκειται άμεσα να αναγνωρίσει επίσημα η εκκλησία και τα τοπικά, επικίνδυνα μυστικά.