Ο Σεπτέμβριος κινηματογραφικά μάς αποχαιρετά με μια ντουζίνα ταινίες και μάλιστα οι περισσότερες είναι αξιόλογες. Στη νέα κινηματογραφική εβδομάδα, λοιπόν, που ξεκινάει σήμερα, έχουμε 10 νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις, όπως η «Γλυκιά Ζωή» του Φελίνι, ένα από τα πιο επιδραστικά έργα στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Σίγουρα, ξεχωρίζει η πρεμιέρα της ταινίας «Η παράσταση του Σινγκ Σινγκ» που θεωρείται από πολλούς το μεγάλο οσκαρικό φαβορί και δεν πρέπει να το χάσετε γιατί πρόκειται για αριστούργημα που είχαμε καιρό να παρακολουθήσουμε στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε παρακάτω όλες τις ταινίες που έρχονται στα σινεμά και θα σας στείλουν στις σκοτεινές αίθουσες.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Κγουένταρ
Σενάριο: Τζον Χ. Ρίτσαρντσον, Μπρεντ Μπούελ, Κλιντ Μπέντλεϊ
Μουσική: Μπράις Ντέσνερ
Πρωταγωνιστούν: Κόλμαν Ντομίνγκο, Κλάρενς Μάκλιν, Σον Σαν Χοσέ
Διάρκεια: 105 λεπτά
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
Εκτίοντας την ποινή του στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα του Σινγκ Σινγκ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ντιβάιν Τζ. (Κόλμαν Ντομίνγκο) βρίσκει νόημα στη ζωή του μέσα από τη θεατρική ομάδα της φυλακής, όπου συμμετέχει μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του. Μια ελπιδοφόρα ιστορία ανθεκτικότητας και ανθρωπιάς για την δύναμη της τέχνης.

Κόκκινο Νησί

Σκηνοθεσία: Ρομπίν Καμπιγιό
Σενάριο: Ρομπίν Καμπιγιό, Ζιλ Μαρσάν, Ζαν-Λικ Ραχαριμανάνα
Μουσική: Αρνό Ρεμποτινί
Πρωταγωνιστούν: Νάντια Τερέσκιεβιτς, Κιμ Γκουτιέρεζ, Σαρλί Βοσέλ, Aμελί Ρακοτοαριμαλάλα
Διάρκεια: 117 λεπτά
Γλώσσα: Γαλλικά
Διανομή: Weirdwave

Η υπόθεση
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η Γαλλία δεν είναι πια η μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη που ήταν κάποτε. Μόνο λίγες στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό της έχουν απομείνει, όπως αυτή στην αφρικανική νησιωτική χώρα της Μαδαγασκάρης. Στο εξωτικό νησί των ’70s, ένα ευαίσθητο οκτάχρονο αγόρι που λατρεύει τα κόμικς προσπαθεί να αφομοιώσει τον τροπικό παράδεισο γύρω του. Η ζωηρή φαντασία του φουντώνει από τα ερεθίσματα που δέχεται, και αρχίζει να κοιτά με διαφορετικό μάτι τα πράγματα -και τα κορίτσια- γύρω του, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική πραγματικότητα… Σύντομα, όμως θα έρθει αντιμέτωπο με τον κόσμο των μεγάλων και τις πρώτες ρωγμές στην ιδανική εικόνα που έχει πλάσει γι’ αυτόν ο περίγυρος.

Slow

Σκηνοθεσία: Μαρίγια Καβταράτζε
Σενάριο: Μαρίγια Καβταράτζε
Μουσική: Μάρτιν Χεντέρος, Ιριγα Γκμέινερ
Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Γκρινεβιτσιούτε, Κεστούτις Κετσένας
Διάρκεια: 108 λεπτά
Γλώσσα: Ρωσικά
Διανομή: Filmtrade

Η υπόθεση
Η Έλενα, μια νεαρή χορεύτρια και ο Dovydas, ένας συμπαθέστατος διερμηνέας νοηματικής, συναντιούνται. Μεταξύ τους υπάρχει έντονη χημεία και επικρατεί μια ανεπιτήδευτη τρυφερότητα. Όμως, καθώς έρχονται πιο κοντά, προσωπικές αποκαλύψεις τούς αναγκάζουν να αναζητήσουν έναν νέο, αποκλειστικά δικό τους τρόπο ερωτικής επικοινωνίας, έξω από νόρμες και στερεότυπα.

Dourgouti Town

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας
Σενάριο: Δημήτρης Μπαβέλλας, Τάκης Κατσαμπάνης
Φωτογραφία: Γιάννης Φώτου
Μουσική: Aγης Παπαπαναγιώτου
Πρωταγωνιστούν: Χάρις Αλεξίου, Τασούλα Βερβενιώτη, Οβανες Γαζαριάν, Δημήτρης «Κροϊφ» Γρίβας, Βαγγέλης Δάλλας, Γιώργος Δέδες, Μελέτης Ζαχαράκης, Χρήστος Καλμούτης, Ιωσήφ Κασσεσιάν, Νίκος Κούνδουρος, Αννα Κουρουπού, Τάσος Μαρκαριάν, Ερρίκος Μηλιάρης
Διάρκεια: 88 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά

Η υπόθεση
Ένας Μεσίτης με σκοπό να επενδύσει περιπλανιέται στην περιοχή του Νέου Κόσμου
των Αθηνών, παλαιότερα γνωστής ως Δουργούτι. Μέσα από τα μάτια του αποκαλύπτεται το παρελθόν, το παρόν αλλά και το αβέβαιο μέλλον του λαϊκού αυτού συνοικισμού. Ένα έρημο νησί δίπλα στην Ακρόπολη που καταγράφει σιωπηρά τη σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Το Κάλεσμα του Σπουργιτιού

Σκηνοθεσία: Τιμ Κεντ
Σενάριο: Βασιλική Βλάχου (Billie Vee)
Φωτογραφία: Ζόραν Βέλκοβις
Μουσική: Αντόνιο Ντιοντάτι
Πρωταγωνιστούν: Βασιλική Βλάχου (Billie Vee), Ντέιβιντ Μπαρκ-Τζόουνς, Γιασμίν Χόλνες-Ντόουβ, Βάλερι Κόλγκαν
Διάρκεια: 99 λεπτά
Διανομή: Rosebud .21

Η υπόθεση
Ο Μάικ είναι ένας οικογενειάρχης, επιτυχημένος λέκτορας της Φιλοσοφίας που απολαμβάνει τις ανέσεις της ζωής, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του Σάρα, η οποία τον στηρίζει σε κάθε βήμα της καριέρας του, καθώς και τη μικρή του κόρη Νέλλυ, την οποία και λατρεύει. Όταν το πρώτο του βιβλίο εκδίδεται και λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές, δείχνει εκ πρώτης όψεως ότι έχει κατακτήσει όλα όσα θα ήθελε…

Ωστόσο, η φαινομενικά τέλεια ζωή του Μάικ παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή όταν σώζει μια χορεύτρια της νύχτας, την Βαλ από την επίθεση κάποιου αγνώστου. Η Βαλ, οικονομική μετανάστρια με απροσδιόριστη καταγωγή και με παρελθόν που η ίδια αποσιωπά, ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα του Λονδίνου με την κατάκοιτη γιαγιά της, την οποία υπεραγαπά και φροντίζει. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει και οι συνθήκες διαβίωσης της, την έχουν μεν σκληρύνει, αλλά διατηρεί αλώβητη την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά της, καθώς και την ελπίδα να ξεφύγει από την υπάρχουσα κατάστασή της και να αλλάξει τη ζωή της.

Η συνάντηση αυτών των δύο τόσο διαφορετικών ανθρώπων θα αποβεί μοιραία. Αδυνατώντας να αντισταθούν στην έντονη έλξη που νιώθουν, ξεκινούν μια θυελλώδη, αντισυμβατική σχέση. Η Βαλ ερωτεύεται τον Μάικ, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον μαζί του, ενώ ο Μάικ απελευθερώνεται μαζί της σε όλα τα επίπεδα και για πρώτη φορά, μετά από καιρό, αισθάνεται ο εαυτός του.

Οι ισορροπίες όμως δεν θα κρατήσουν για πολύ. Οι δύο εραστές θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου σε ένα παιχνίδι που ξεφεύγει από τις ερωτικές τους επιθυμίες και παίρνει τη μορφή απαγωγής για να αποδειχθεί τελικά πολύ πιο σκοτεινό. Ο Μάικ από εραστής καταλήγει όμηρος της Βαλ που, σε μια κίνηση παρορμητισμού (ή βάσει μελετημένου σχεδίου;), απαιτεί λύτρα από τη γυναίκα του για να τον αφήσει ελεύθερο.

ΦοβάμΑΙ

Σκηνοθεσία: Κρις Γουάιτζ
Σενάριο: Κρις Γουάιτζ
Μουσική: Αλεξ Γουέστον
Πρωταγωνιστούν: Τζον Τσο, Κάθριν Γουότερσον, Κιθ Κάρανταϊν, Χαβάνα Ροουζ Λίου, Λουκίτα Μάξουελ
Διάρκεια: 84 λεπτά
Διανομή: Feelgood

Η υπόθεση
Ο Curtis και η οικογένειά του επιλέγονται για να δοκιμάσουν μια νέα επαναστατική οικιακή συσκευή: μια ψηφιακή οικογενειακή βοηθό που ονομάζεται AIA. Μόλις η συσκευή και όλοι οι αισθητήρες και οι κάμερες εγκατασταθούν στο σπίτι τους, η AIA φαίνεται να μπορεί να κάνει τα πάντα. Μαθαίνει τις συμπεριφορές της οικογένειας και αρχίζει να προβλέπει τις ανάγκες τους. Και μπορεί να διασφαλίσει ότι τίποτα – και κανείς – δεν θα μπει στο δρόμο της οικογένειάς της.

Οι Παρείσακτοι

Σκηνοθεσία: Λατζ Λι
Μουσική: Pink Noise
Πρωταγωνιστούν: Αντα Ντιό, Αλέξις Μανέντι, Αριστότ Λουιντουλά, Στίβ Τιεντσέ, Ορελιά Πετί, Ζαν Μπαλιμπάρ
Διάρκεια: 105 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Μετά τον ξαφνικό θάνατο του δημάρχου της πόλης, ένας ιδεαλιστής νεαρός γιατρός, διορίζεται στη θέση του. Σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του, που ονειρευόταν την αναβάθμιση μιας εργατικής γειτονιάς. Εμπόδιο στα σχέδια του θα σταθεί μια νεαρή Γαλλίδα με καταγωγή από το Μάλι, η οποία αρνείται να δει την οικογένειά της να διώχνεται από τη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Μπανέλ & Άνταμα

Σκηνοθεσία: Ραμάτα Τουλαγιέ-Σι
Μουσική: Μπακάρ Καλιφέ
Πρωταγωνιστούν: Καντί Μανέ, Μαμαντού Ντιαλό
Διάρκεια: 87 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Μια ιστορία αγάπης που τολμά να τα βάλει με τις δυνάμεις της φύσης και πλάνα απίστευτης ομορφιάς που συγκλονίζουν με την εικαστική τους δύναμη

Ραντεβού Μ’ Εναν Serial Killer

Σκηνοθεσία: Κέντρικ
Μουσική: Νταν Ρόμερ, Μάικ Τουτσίλο
Πρωταγωνιστούν: Αννα Κέντρικ, Ντάνιελ Ζοβάτο, Τόνι Χέιλ, Νικολέτ Ρόμπινσον, Πιτ Χολμς
Διάρκεια: 95 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Ο Rodney Alcala ήταν ένας δολοφόνος στη μέση ενός φονικού ξεφαντώματος όταν έλαβε μέρος, και κέρδισε ένα ραντεβού στο δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι «The Dating Game / Ραντεβού στα Τυφλά».

Γάτος Δεκάψυχος

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Τζένκινς
Με τις φωνές των: Ντένης Μακρής, Αλεξάνδρα Λέρτα, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Βασίλης Παπαστάθης, Άννα Σταματίου, Χρήστος Θάνος
Διάρκεια: 88 λεπτά
Διανομή: Feelgood

Η υπόθεση
O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ρόουζ, μία ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει εντελώς απερίσκεπτα την τελευταία ζωή του. Έτσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους. Καμία φορά πρέπει να ακολουθήσεις πολλές διαδρομές μέχρι να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή σου.

Γλυκιά Ζωή

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ανίτα Έκμπεργκ, Ανούκ Εμέ, Iβόν Φουρνό
Γλώσσα: Ιταλικά
Έτος: 1960
Διάρκεια: 174′
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Περιπλανώμενος σε έναν προνομιακό θύλακο της Ρώμης, ο Μαρτσέλο, δημοσιογράφος του κουτσομπολιού, συναντάει κομψές αριστοκράτισσες, πεινασμένους καλλιτέχνες, χυδαίους νεόπλουτους, γόησσες και «ταχυδακτυλουργούς» της κοσμικής νύχτας. Ανακαλύπτει ότι κάτω από την επιδερμίδα της απατηλής χάρης τους, ελλοχεύουν κενότητα, απόγνωση και μοναξιά, όλα όσα οδηγούν έναν αδιάλλακτο στοχαστή φίλο του σε τραγικό τέλος

Οι Στρατιώτες της Σαλαμίνας

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Τρουέμπα
Πρωταγωνιστούν: Αριάντνα Γκιλ, Ραμόν Φοντσερ, Μαρία Μπότο, Ντιέγκο Λούνα
Διάρκεια: 119 λεπτά
Γλώσσα: Ισπανικά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Η Λόλα, μια καθηγήτρια φιλολογίας, διερευνώντας ένα δευτερεύον επεισόδιο του ισπανικού εμφυλίου, προβληματίζεται για το νόημα της λέξης «ήρωας» στη σημερινή εποχή και αναδεικνύει τους ξεχασμένους «μικρούς» ήρωες αυτής της διένεξης.