Οι LA Times μάς προτρέπουν πως «πρέπει να το δείτε», ενώ για το ABC, είναι ένα «άχαστο και αξέχαστο» έργο. Και πολλοί συμφωνούν πως έχουμε μπροστά μας το μεγάλο φαβορί για τα Όσκαρ 2025.

Ο λόγος για την ταινία, «Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ» που κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 26 Σεπτεμβρίου και τότε θα διαπιστώσουμε αν πράγματι έχουμε να κάνουμε με το «γκανιάν» των Όσκαρ. Οι κριτικές, πάντως, που έχει λάβει μέχρι στιγμής είναι διθυραμβικές και μάλιστα από κορυφαίους κριτικούς του κινηματογράφου, οι οποίοι έχουν ενθουσιαστεί με το νέο δράμα του Γκρεγκ Κγουένταρ, ενώ ο πρωταγωνιστής του Κόλμαν Ντομίνγκο φλερτάρει με αξιώσεις – αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς – να γίνει ο πρώτος ανοιχτά μαύρος γκέι ηθοποιός που θα πάρει το Όσκαρ.

Λίγα λόγια για την ταινία

Εκτίοντας την ποινή του στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα του Σινγκ Σινγκ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ντιβάιν Τζ. (Κόλμαν Ντομίνγκο) βρίσκει νόημα στη ζωή του μέσα από τη θεατρική ομάδα της φυλακής, όπου συμμετέχει μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του. Μια ελπιδοφόρα ιστορία ανθεκτικότητας και ανθρωπιάς για την δύναμη της τέχνης.

Στον δρόμο προς τα Όσκαρ

Με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ Κόλμαν Ντομίνγκο (Rustin, Euphoria, Selma) και τη συμμετοχή ατόμων που έχουν υπάρξει κρατούμενοι, η ταινία κυκλοφόρησε στην Αμερική από την A24 και θεωρείται ήδη φαβορί στη φετινή κούρσα των βραβείων.

«Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ» έκανε πρεμιέρα τo 2023 στο φεστιβάλ του Τορόντο, λαμβάνοντας θερμές κριτικές που την ανέδειξαν από νωρίς σε ένα από τα φαβορί για τη φετινή οσκαρική κούρσα. Πολλά μέσα την αναφέρουν ως ισχυρό διεκδικητή για το βραβείο «Καλύτερης Ταινίας» και «Διασκευασμένου Σεναρίου», δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση του Όσκαρ «Ά Ανδρικού Ρόλου» από τον Κόλμαν Ντομίνγκο.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει λάβει ήδη μια υποψηφιότητα για την ταινία Rustin, παραδίδει, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες κριτικές, μια συγκλονιστική ερμηνεία που δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί από την Ακαδημία.

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Κγουένταρ
Ηθοποιοί: Κόλμαν Ντομίνγκο, Κλάρενς Μάκλιν, Σον Σαν Χοσέ
Είδος: Δράμα
Διάρκεια: 105’

26 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την The Film Group