Η νέα χριστουγεννιάτικη κωμωδία δράσης «Red One», σε σκηνοθεσία Jake Kasdan και παραγωγή της Amazon MGM Studios, φέρνει τους Dwayne Johnson και Chris Evans αντιμέτωπους με μια σειρά γιορτινών προκλήσεων.

Η ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου, επικεντρώνεται στον Callum Drift (Johnson), επικεφαλής ασφαλείας του Βόρειου Πόλου, και τον Jack O’Malley (Evans), έναν άτακτο κυνηγό επικηρυγμένων, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν τον Άγιο Βασίλη (J.K. Simmons), γνωστό ως «Red One», μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μέσω μιας αφίσας teaser και μιας ανάρτησης στο Instagram. Ο Callum Drift (Johnson), μέσα από τη λεζάντα της αφίσας, ζητάει βοήθεια για να σωθούν τα Χριστούγεννα, απευθυνόμενος στον εξαφανισμένο Άγιο Βασίλη -εθεάθη για τελευταία φορά στο Βόρειο Πόλο- με την υπόσχεση: «θα σε βρω».

Οι εμπνευστές της ταινίας

Η ταινία βασίζεται σε μια ιδέα του Hiram Garcia, προέδρου της παραγωγής στο Seven Bucks Productions του Johnson, με τον Chris Morgan να υπογράφει το σενάριο. Οι παραγωγοί περιλαμβάνουν τους Hiram Garcia, Johnson, Kasdan, Morgan, Dany Garcia και Melvin Mar.

Κατά τη διάρκεια του CinemaCon στο Λας Βέγκας, η Amazon MGM Studios παρουσίασε 30 λεπτά από την ταινία, κρατώντας όμως μυστικές τις λεπτομέρειες της πλοκής. Το πρώτο τρέιλερ δείχνει τον Johnson να μετατρέπει ένα παιχνίδι Hot Wheels σε μια κανονικού μεγέθους Chevy Corvette χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικη τεχνολογία, ενώ ο Evans ζητά από τον ταμία του καταστήματος μια φιγούρα δράσης της Wonder Woman, σκηνή που καταλήγει με τον Johnson να του απαντάει αυστηρά!

Στο καστ συμμετέχουν, επίσης, οι Lucy Liu, Kiernan Shipka, Bonnie Hunt, Kristofer Hivju, Nick Kroll και Wesley Kimmel.

Η χριστουγεννιάτικη αυτή περιπέτεια υπόσχεται μια γεμάτη δράση και κωμικά στοιχεία αποστολή για τη σωτηρία των Χριστουγέννων, κάνοντας την ταινία «Red One» μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες της φετινής χρονιάς.