Η Assouline, ο κορυφαίος διεθνής εκδοτικός οίκος, γιόρτασε την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, στο εμβληματικό Maxine’s στο Παρίσι και στη σημαντική αυτή βραδιά είχαμε και ελληνική εκπροσώπηση.

Ο Χρύσανθος Πανάς βρέθηκε στην εκδήλωση και μάλιστα με την ιδιότητα του συγγραφέα! Μία κορυφαία στιγμή για τον έλληνα επιχειρηματία, καθώς η Assouline είναι παγκοσμίως γνωστή για τις πολυτελείς εκδόσεις της και την επιδραστικότητά της στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Chrysanthos Panas, Prosper Assouline

Στη βραδιά που έλαβε χώρα στο Maxine’s, η Assouline γιόρτασε τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην προώθηση της υψηλής αισθητικής μέσω των βιβλίων της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συγγραφείς, προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και πολιτικοί, καλεσμένοι που έφτασαν από την Ιαπωνία μέχρι τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι, για να τιμήσουν την πολυετή συμβολή του εκδοτικού οίκου στον τομέα του βιβλίου.

Martine Assouline, Chrysanthos Panas

Ακολούθησαν οι ομιλίες των ιδρυτών του Οίκου, Martine και Prosper Assouline ενώ τη βραδιά απογείωσε μουσικά το διάσημο συγκρότημα Gipsy Kings και ο dj Ariel Wizman. Οι καλεσμένοι στο τέλος της συγκινητικής βραδιάς παρέλαβαν μια επετειακή, ειδική Assouline έκδοση ως αναμνηστικό δώρο.

Chrysanthos Panas, Solange Assouline, Alex Assouline

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα βιβλία της Assouline έχει το best seller βιβλίο «Greek Islands» του Χρύσανθου Πανά, το οποίο αποτελεί έναν ύμνο στα μαγευτικά νησιά της Ελλάδας και την πολιτιστική τους κληρονομιά και η παρουσίασή του είχε λάβει χώρα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την αιγίδα της Unesco.

Prosper Assouline, Martine Assouline

Ο τίτλος αυτός έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία διεθνώς, αναδεικνύοντας όχι μόνο την ομορφιά του ελληνικού τοπίου, αλλά και την πολιτιστική του σημασία, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τις μοναδικές εικόνες και τα ιστορικά στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο.

Moudhi Altouq, Chrysanthos Panas

Δημιούργημα του Χρύσανθου Πανά είναι και το εξαιρετικά πετυχημένο βιβλίο της Assouline με τίτλο «Athens Riviera» όπου παρουσιάζεται η ιστορία και η ομορφιά της περιοχής με την μαγική αύρα που ο ίδιος κατάφερε να κάνει γνωστή στο διεθνές κοινό. Οι εκδόσεις αυτές βοηθούν στην ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών ασκώντας πολιτιστική διπλωματία.