Η Αθήνα είναι κι απόψε έτοιμη να μας υποδεχτεί, γεμάτη από δωρεάν εκδηλώσεις με χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

Δωρεάν μουσική παράσταση από το τζαζ συγκρότημα του Άγγελου Γαβριήλ ΑΤΜΑ στο χώρο Τέχνης ELIART. Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός.‘Ωρα έναρξης: 22.00

Δωρεάν εμφάνιση του Γιώργη Χριστοδούλου. Μελωδίες και στίχοι που προέκυψαν από τις συνεργασίες του Γιώργη τα δύο τελευταία χρόνια με ισπανούς τραγουδοποιούς και μουσικούς και θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2011. Μαζί θα ακουστούν τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, καθώς και διασκευές από το φάσμα της ευρωπαϊκής μουσικής με τον ήχο και την ατμόσφαιρα των κοσμοπολίτικων καφέ του Παρισιού, της Βαρκελώνης,της Βενετίας και της παλιάς Αθήνας. Μαζί του οι μουσικοί: Alfred Ruci – κιθάρα, Πάρις Ματακούδης – κοντραμπάσσο. Pure Bliss. Ρόμβης 24 Α, Αθήνα. Ώρα 22.00

Δωρεάν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ιλίου. Σήμερα:

* Κάλαντα από όλη την Ελλάδα με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων, σχολείων και Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων.
* Στο χώρο τα παιδιά θα περιμένουν ο Άι Βασίλης, το ξωτικό των Χριστουγέννων και εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι με πολλές, πολλές εκπλήξεις.
* Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το σύνολο πνευστών οργάνων «Φιλαρμονία Ιλίου»

Στην Κεντρική πλατεία του Ιλίου, ώρες: 11.00 – 14.00

Δωρεάν παγοδρόμιο και εκδηλώσεις από τα Notos. Η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και τα πολυκαταστήματα notosgalleries και notoshome μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε ένα απέραντο Χριστουγεννιάτικο τοπίο με πολλές εκπλήξεις, happenings, αγαπημένους καλλιτέχνες, πυροτεχνήματα, δώρα και Ένα τεράστιο παγοδρόμιο 300 τετραγωνικών μέτρων. Θα λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες και ώρες και θα είναι ελεύθερο για όλους

Δωρεάν δραστηριότητες στην «Παραμυθένια Πολιτεία» στο Περιστέρι με δωρεάν καρουσέλ. Στον εξωτερικό χώρο της 1ης Παιδικής Χαράς θα έχουν αφετηρία 2 εορταστικά τρενάκια, που θα μεταφέρουν και φέτος τα παιδιά και τους γονείς σε μια μαγική βόλτα στη στολισμένη πόλη. Στην 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου. Π. Τσαλδάρη & Φλέμινγκ. Έως και τις 7 Ιανουαρίου 2011, κατά τις ώρες 11:00 έως και τις 21:00.

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου άνοιξε τις πύλες του για άλλη μία χρονιά ο Εθνικός Κήπος, το αγαπημένο μέρος των Χριστουγέννων, για να υποδεχτεί τους μικρούς πολίτες της πόλης. Ξωτικά και αερικά θα περιμένουν τα παιδιά για να τα οδηγήσουν σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης.

Στον Εθνικό Κήπο θα φιλοξενηθούν όλες οι αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών, που με σύμμαχό τους το χριστουγεννιάτικο πνεύμα θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να ταξιδέψουν στην Χριστουγεννιάτικη Φαντασία. Ο Εθνικός κήπος θα θυμίζει ένα φανταστικό σκηνικό από μικρά ξύλινα σπιτάκια, όπου τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές διαδραστικές δράσεις.

Ένα ταξίδι από το οποίο δεν θα λείπει το Σπίτι του Άγιου Βασίλη, που θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους για να τους διηγηθεί τις περιπέτειές του από τα ταξίδια του.

Στην Πράσινη Φαντασία τα παιδιά θα ενημερώνονται για τα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια θα εκπαιδεύονται για την αντιμετώπισή τους. Στο Εργαστήρι Φαντασίας, θα μάθουν να κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα καπέλα, ενώ στα Παραμύθια των Χριστουγέννων παιδαγωγός θα αφηγείται χριστουγεννιάτικες ιστορίες από όλο τον κόσμο. Τα παιδιά θα μπορούν να γράφουν τις ευχές τους σε χρωματιστά στολίδια, και να τα κρεμάνε σε αληθινά δεντράκια εξωτερικά του χώρου Φανταστικές Ευχές.

Ο Εθνικός Κήπος θα λειτουργεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2010 έως τις 6 Ιανουαρίου 2011 (ώρες 10.00 έως 17.00) με ελεύθερη είσοδο.