Για μια ακόμα φορά, στο Half Note εμφανίζονται προσφιλείς καλλιτέχνες που άλλαξαν το πρόσωπο της τζαζ και γέμισαν τις βραδιές μας φοβερούς ήχους.

Ο Lou Donaldson είναι ο ζωντανός θρύλος του μπίμποπ – το δεύτερο όνομα στο άλτο σαξόφωνο μετά τον Charlie «Bird» Parker. Ιστορικά, ο Donaldson ανέπτυξε τη μουσική του παράλληλα με αυτή του John Coltrane, και στάθηκε πλάι σε γίγαντες όπως ο Milt Jackson, ο Thelonious Monk, ο Horace Silver, ο Art Blakey, o Sonny Stitt κ.ά.

Η μουσική του στηρίχτηκε πάντα στη βασική απλότητα και ομορφιά του μπλουζ ήχου, ενώ κατάφερνε να ενσωματώνει σ’ αυτήν όλη την μουσική τζαζ παράδοση. Οι ηχογραφήσεις του για την θρυλική εταιρία Blue Note (στα sixties κυρίως αλλά και στα seventies) παραμένουν κλασικές μέχρι τις μέρες μας και μέσω αυτών ο Lou Donaldson πήγε το χαρντ μποπ στο ευρύ κοινό και έδωσε μουσικά διαμάντια σε σόoυλ τζαζ στυλ – ηχογραφώντας μάλιστα και τζαζικές διασκευές μεγάλων επιτυχιών που, στη δεκαετία του ’80, τον έκαναν έναν από τους ήρωες της acid jazz!