Για τους μύστες των παραδοσιακών γεύσεων και των αυθεντικών καταστάσεων τα κουτούκια της πόλης αποτελούν κορυφαία επιλογή για λουκούλλεια γεύματα και κους  κους με κρασάκι και καλή παρέα.

Δείτε ποιες είναι οι γευστικές διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζετε και δώστε το επόμενο ραντεβού με τους φίλους σε κάποια από αυτές.

Μίστερ Λουκιδέλης

Μίστερ Λουκιδέλης

Αν δεν είστε από τη Φιλαδέλφεια, πολύ πιθανόν να μην το γνωρίζετε. Ωστόσο, ο Μίστερ Λουκιδέλης (Γεωργίου Παπανδρέου 81) αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή αλλά και για τους καλοφαγάδες της Αττικής γενικότερα. Ο χώρος μοιάζει με σκηνικό ταινίας του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου, ενώ διαθέτει τραπέζια και στον εξωτερικό χώρο. Παραδοσιακή τυρόπιτα και ζουμερό κεμπάπ στα όσα πρέπει να δοκιμάσετε.

Δίπορτο

το Δίπορτο

Από τα πιο θρυλικά ταβερνάκια στο κέντρο, στην πλατεία Θεάτρου. Το Δίπορτο ακολουθεί την ιστορία της Αθήνας, σερβίροντας στους θαμώνες του νόστιμα πιάτα της αυθεντικής, ελληνικής κουζίνας. Σούπες με όσπρια, φρέσκα ψαράκια και θεϊκή χωριάτικη στα σημεία αναφοράς του. Υπόγειος χώρος με λίγα τραπέζια.

Το κουτούκι του Μαραθωνίτη

Το υπόγειο του Μαραθωνίτη

Υπόγειο κουτούκι, από τα πιο αυθεντικά της πόλης, στο κέντρο της Αθήνας (Υμηττού 253 & Βίνγκελμαν 3). Ποιοτικό κρασί παραγωγής του και πιάτα με έμφαση στην ποιότητα, οι λόγοι που θα το επιλέξετε. Νόστιμη τυροκαυτερή, γίγαντες με σέλινο, γιαννιώτικη προβατίνα και λαχταριστό λουκάνικο και αρνίσια παϊδάκια στα όσα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Το κουτούκι του Κανούση

Το κουτούκι του Κανούση

Χωμένο στα στενά της περιοχής των Αλωνίων στην Κηφισιά (Καρπάθου 22), αυτό το κουτούκι θα σας κερδίσει αμέσως με την αυθεντική του ατμόσφαιρα σε στυλ παλιάς ταβέρνας και τους παραδοσιακούς μεζέδες που σερβίρει. Είναι γνωστό σε όλους τους παλιούς Κηφισιώτες –και όχι μόνο. Τα σπιτικά και πολύ νόστιμα πιάτα συνοδεύονται από ωραίο χύμα κρασάκι δικής τους παραγωγής.

Το Κουτούκι του Γρίλλη

Το κουτούκι του Γρίλλη

Πρόκειται για ένα από τα πιο θρυλικά γευστικά στέκια στην περιοχή του Ταύρου, κοντά στη στάση του ΗΣΑΠ (Αναξαγόρα 7). Λειτουργεί από τη δεκαετία του ΄70 και προσφέρει μια από τις πιο αυθεντικές και καλτ εμπειρίες στην περιοχή, και όχι μόνο. Μια ξύλινη σκάλα οδηγεί στον εσωτερικό χώρο με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα, γεμάτο με καδράκια και διάφορα διακοσμητικά. Κρεατικά στη σχάρα σε γενναίες μερίδες, νόστιμοι μεζέδες και φίνο κρασί στα όσα σίγουρα θα απολαύσετε.