Μία πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη έχει πάντα να προσφέρει προτάσεις για διασκέδαση. Υπάρχει όμως και εκείνη η διασκέδαση που δεν κοστίζει…

Animation Night με προβολή δύο ταινιών την ίδια ώρα «How to train your dragon» και «9», στο αμφιθέατρο των τοπογράφων, στον 3ο όροφο, της 3ης πολυτεχνικής πτέρυγας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, απόψε στις 21.00.

Προβολή ταινιών στη διάρκεια του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη 8/12 θα προβληθεί η ταινία Moulin Rouge! (2001). Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν, Πρωταγωνιστές: Νικόλ Κίντμαν, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζον Λεγκιθάμο, στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Λιμάνι – Αποθήκη Α’. Οι φοιτητές, οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού και οι άνεργοι δικαιούνται ελεύθερη είσοδο –εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις– στις προβολές της αίθουσας Ολύμπιον με ώρα έναρξης έως και τις 15:00, και στις προβολές στο λιμάνι με ώρα έναρξης έως και τις 13:00. Απαραίτητη είναι η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / Κάρτας Πολιτισμού / κάρτας ανεργίας.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Tango Θεσσαλονίκη: Πόζα & Έρωτας, στον πολυχώρο Milonga Das.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη του τέλους του 19ου αιώνα στον Toulouse Lautrec και μαζί μιαν αναδρομή σε αυτή την γοητευτική και κρίσιμη εποχή, την Belle Époque, που καθόρισε εξελίξεις και συμπεριφορές του 20ού αιώνα.