Το απόλυτο φαβορί της φετινής Eurovision θεωρείται η συμμετοχή της Ουκρανίας. Με το τραγούδι «Stafania», οι Kalush Orchestra, ανέβηκαν στην σκηνή του Pala Olimpico κατευθείαν από τα μέτωπα του πολέμου. Τα στοιχήματα δείχνουν πως η συμμετοχή της Ουκρανίας βρίσκεται στην πρώτη θέση της φετινής Eurovision. Όμως, φαίνεται πως Ρώσοι χάκερς έχουν διαφορετική άποψη για την συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Ρώσοι χάκερς, υποστηρικτές του Πούτιν, δεν θέλουν να κερδίσει η Ουκρανία τη φετινή Eurovision και σκοπεύουν να σαμποτάρουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας υπέρ της χώρας.

Δημοσίευμα της DailyMail αναφέρει πως η ομάδα «Killnet», η οποία υποστηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και δραστηριοποιείται στον κυβερνοχώρο, έχει σκοπό να «εισβάλλει» στην πλατφόρμα της ψηφοφορίας και να μην επιτρέψει στην συμμετοχή της Ουκρανίας να αναδειχθεί πρώτη.

Σε επίσημη ανάρτησή της στον ιστότοπο Telegram, η ομάδα Killnet αναφέρει: «Δεν μπορείς να ψηφίσεις διαδικτυακά. Ίσως να φταίει η επίθεσή μας στο DDOS».

https://twitter.com/wartakotalive/status/1525030187582205952?s=20&t=j2Oz6_6eWmJQIPA7OhLi8g

«Δεν υπάρχει κίνδυνος» λέει εκπρόσωπος της Eurovision

«Δεν υπάρχει κίνδυνος» για τη ψηφοφορία λέει εκπρόσωπος της Eurovision καθώς όπως τονίζει δεν μπορεί κάποιος να εισβάλλει στο σύστημα της ψηφοφορίας. «Κάθε χρόνο το σύστημα ψηφοφορίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει ένα ευρύ φάσμα μέτρων ασφαλείας για την προστασία της συμμετοχής του κοινού, από εξωτερικές επιρροές. Δεν έχει αλλάξει τίποτα φέτος» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι διοργανωτές της Eurovision αποφάσισαν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη διοργάνωση.

Πού θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός αν κερδίσει η Ουκρανία

Τι θα γίνει όμως αν τα στοιχήματα βγουν αληθινά και η Ουκρανία κερδίσει το φετινό διαγωνισμό της Eurovision; Πού θα πραγματοποιηθεί η Eurovision 2023;

Η απάντηση ήρθε από την Σουηδία η οποία έχει ήδη διαθέσει ένα χώρο στην Στοκχόλμη και έχουν ενημερώσει την ουκρανική αποστολή πως σε περίπτωση νίκης τους είναι διατεθειμένοι να φιλοξενήσουν εκείνοι τη διοργάνωση.