Πρόκειται για Σουηδική παραγωγή σε αγγλική γλώσσα όμως, και prequel της πολύ επιτυχημένης σειράς στην ίδια χώρα και βασισμένη στις νουβέλες του Henning Mankell, με τίτλο «Wallander – Επιθεωρητής Βαλαντέρ».

Συντετριμμένος μετά τον θάνατο του Hemberg o Wallander προσπαθεί να ανακάμψει καθώς σκέφτεται ακόμη και να παρατήσει την αστυνομία. Με την βοήθεια της συναδέλφου του Rask καθώς και της κοπέλας του ο Wallander αποφασίζει να γυρίσει στο σώμα όπου μία νέα υπόθεση εμφανίζεται.

Αυτή την φορά πρόκειται για εγκατάλειψη ενός θύματος από τροχαίο. Βέβαια όλα δείχνουν πως πρόκειται για δολοφονία και όταν μάλιστα το θύμα ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή. Μέσα σε όλα αυτά ο Wallander και η Rask πρέπει να διαχειριστούν και τον νέο τους αφεντικό που ανέλαβε μετά τον θάνατο Hemberg.

Όλα φαίνεται πως για την δολοφονία σημαντικό ρόλο θα παίξει το παρελθόν, που ο Wallander καλείται να ενώσει όλα τα κομμάτια για την εύρεση του δολοφόνου.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Αν και όπως είχα αναφέρει και στην πρώτη season, μιας και πρόκειται για Σουηδική παραγωγή, θα προτιμούσα να κρατούσαν και την αντίστοιχη γλώσσα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής στην συγκεκριμένη season δεν με ενόχλησε και τόσο.

Η πρώτη season είχε θέσει αρκετά καλές βάσεις πράγμα που κατά την γνώμη μου η δεύτερη τις ξεπέρασε. Σεναριακά ήταν πολύ πιο έξυπνη και ο βαθμός της αγωνίας και της ανατροπής ήταν ακόμη μεγαλύτερος.

Σκηνοθετικά δε θα δείτε μία παγωμένη πόλη και όλα μέσα στο χιόνι, αντίθετα έχουν επιλέξει αρκετά εξωτερικά πλάνα στην Σουηδία με μουντό και βροχερό βέβαια καιρό, αλλά όχι όπως έχουμε συνηθίσει σε άλλες Σκανδιναβικές παραγωγές. Ένα υπέρ για ακόμη μία φορά είναι και η επιλογή μουσικών κομματιών.

Υποκριτικά σε αυτή την season δεν ξέρω αν θα ξεχώριζα κάποιον καθώς όλοι είχαν το χρόνο τους και ήταν αρκετά καλοί. Σίγουρα ο Adam Pålsson είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς, αλλά με την υποκριτική του δεν είναι πως «καλύπτει» όλους τους υπόλοιπους.

Η σειρά «Young Wallander» για άλλη μία φορά με ικανοποίησε καθώς ότι ήθελα να δω το είδα. Σίγουρα δεν είναι από τις Top αστυνομικές σειρές και ούτε πιστεύω πως το επιχειρούν και οι παραγωγοί, αλλά είναι μία άκρως τίμια και πολύ καλή προσπάθεια. Όπως τελειώνει η season όπως φαίνεται θα έχουμε και μία τρίτη.