Η μεταφορά του βιβλίου Muleum, είναι η πρώτη Δανέζικη σειρά του HBOmax, και εξιστορεί τις περιπέτειες της 18χρονης Julie, η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει τον τραγικό θάνατο της οικογένειας της από ένα αεροπορικό δυστύχημα.

Ακολουθεί το review από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ζωή της με τον ίδιο τρόπο, προσπαθεί να βρει τα μέσα ώστε να το καταφέρει.

Η σειρά μας αποκαλύπτει την ιστορία της με flashbacks, και θα μάθουμε το πως ξεκίνησαν όλα, από την τέλεια ευκατάστατη ζωή που είχε, γεμάτη αγάπη απο την οικογένεια, ζώντας σε μια έπαυλη, περιτριγυρισμένη απο καλούς φίλους. Ο ρόλος της Marie Rutherford ως Julie είναι εκπληκτικός, καθώς μεταφέρει όλο τον πόνο και τρέλα που αποκτάει μετά τα τραγικά γεγονότα. 

Η ερμηνεία της είναι εκθαμβωτική, βάζοντας την στον χάρτη των ηθοποιών που θα θέλαμε να δούμε πως θα εξελιχθούν. Η ωριμότητα που βγάζει μοιάζει να έχει χρόνια στην πλάτη κάποιου μεγάλου ηθοποιού. Αυθεντική, ειλικρινής, μεταδοτική, καταφέρνει να σε παρασύρει στο συναίσθημα της ζώντας την δίκη της ιστορία σαν αληθινή εμπειρία. 

Απλά είναι αυτές οι κριμένες μικρές στιγμές που σου δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι θα βρει τον δρόμο της και θα τα καταφέρει. Όπως λένε άλλωστε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. 

Όλα γίνονται ξαφνικά, χωρίς να έχουμε ιδέα για το παρελθόν της οικογένειας, παρά μόνο θαυμάζουμε  την παντοδύναμη ψυχή που βγάζει, παράλληλα με τα γεγονότα. 

Καταπληκτικό  μοντάζ, μουσικής, σκηνοθεσίας, μας δίνει ελπίδα για το μέλλον του Δανέζικου σελιλόιντ, κάνοντας το Kamikaze να έρχεται από το πουθενά για να μας ξεσηκώσει, ως μια από τις καλύτερες φετινές σειρές. 

Το HBOmax έκανε ίσως την πρώτη αθόρυβη κίνηση ματ, ακολουθώντας λίγο την τακτική του Netflix στις ευρωπαϊκές σειρές, αλλά με την διαφορετική προσέγγιση παραγωγής που έχει, το κάνει να φαίνεται περισσότερο σαν ταινία παρά σαν σειρά.   Τα 8 μισάωρα επεισόδια περνάνε σαν νεράκι, ιδανικά για binge watching.