Αν βρίσκεστε σε εκείνη την υπέροχη περίοδο της ζωής σας που ο έρωτας μόλις σας έχει χτυπήσει την πόρτα και μετά από δυο τρία ραντεβού για ποτό, ετοιμάζεστε για το λίγο πιο «επίσημο» ραντεβού για φαγητό, τότε τα στέκια που θα βρείτε παρακάτω σίγουρα αποτελούν ιδανική επιλογή για την περίσταση.

Artisanal

Ο υπέροχος χώρος του, τόσο η ονειρική αυλή όσο και το εκπληκτικό εσωτερικό του, αδιαμφισβήτητα αποτελεί ιδανική επιλογή για το πρώτο ραντεβού. Με παριζιάνικη φινέτσα και με στιλάτη mix & match διακόσμηση το Artisanal στην Κηφισιά (Ζηρίνη 2) θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και με το παραπάνω. Πιάτα με μεσογειακό προσανατολισμό και σαφείς αναφορές στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα έχουν την τιμητική τους. Συνοδεύονται ιδανικά με εξαιρετικά cocktails, κλασικά ή μη.

Hill Athens

Για ένα ρομαντικό δείπνο, σίγουρα ο χώρος αλλά και η θέα παίζουν σημαντικό ρόλο. Όταν έχετε την Ακρόπολη, λοιπόν, ως το φυσικό φόντο του ραντεβού σας, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Προτιμήστε, λοιπόν, το Hill Athens στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, πιάστε τραπέζι στο μπαλκόνι και απολαύστε το δείπνο σας με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

By the Glass

Από τα wine bar- restaurants που έχουν διακριθεί στην πόλη, από τις πρώτες, κιόλας, μέρες λειτουργίας του. Τόσο τα τραπέζια στην στοά -μεταφέρουν κάπου στο Μιλάνο ή το Παρίσι- όσο και τα τραπέζια στην αυλή ενδείκνυται για τον σκοπό σας. Μεγάλη και με επιλεγμένες ετικέτες η οινική λίστα του By the Glass, στη στοά Ράλλη, για να επιλέξετε την ιδανική για την περίσταση.

Prosopa

Λειτουργεί από το 1998 και αποτελεί σταθερή αξία για την περιοχή του Ρουφ. Στο Prosopa (Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως) η μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της, σε έναν χώρο προσεγμένο και εκλεπτυσμένο τόσο, όσο, ώστε να προδιαθέτει θετικά για το πρώτο ραντεβού. Καιρού επιτρέποντος προτιμήστε κάποιο από τα τραπέζια στην υπέροχη αυλή του, που δεν θυμίζει σε τίποτα ότι βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης.