Ένα πιάτο στο οποίο δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί, τα παϊδάκια όταν είναι σωστά κομμένα και ψημένα, αποτελούν πραγματική απόλαυση για κάθε καλοφαγά που ξέρει να απολαμβάνει το απλό αλλά καλό φαγητό. Τα στέκια στην Αθήνα που ακολουθούν φημίζονται για τα αριστοτεχνικά ψημένα παϊδάκια τους, τα οποία αποτελούν πιάτο- πρωταγωνιστή σε κάθε τους τραπέζι.

Καραβίτης

Καραβίτης

Θρυλική ταβέρνα στο Παγκράτι, στην κεντρική Πλατεία Προσκόπων, που λειτουργεί από το 1920 και έχει ως σταθερά της την εξειδίκευση στο κρέας. Ο χώρος δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε παλιά γειτονιά της Αθήνας, ενώ οι γεύσεις παραπέμπουν σε εκείνες της γιαγιάς. Στα όσα σίγουρα αξίζει να δοκιμάσει κανείς εδώ τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του και φυσικά το πιάτο- σταρ του καταλόγου: μπιφτέκια γεμιστά με τυρί ή σκέτα.

Μυρτιά

Μυρτιά

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες στη Νέα Σμύρνη (Αϊδινίου 55). Οι γενναίες μερίδες της και τα σωστά ψημένα κρεατικά της, έχουν διαδώσει της φήμη της και εκτός «συνόρων» της περιοχής. Ανάμεσα στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε και τα τραγανά παϊδάκια. Μην φύγετε αν δεν σας σερβίρουν τους περίφημους λουκουμάδες της ταβέρνας, με μέλι ή σοκολάτα.

Μαύρος Γάτος

Μαύρος Γάτος

Παραδοσιακή ταβέρνα στο Παγκράτι (Πολέμωνος 4) που λειτουργεί για περισσότερο από 20 χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καλαφαγάδες της περιοχής. Τα πιάτα του μυρίζουν Ελλάδα, είναι λιτά κι απέριττα, αλλά τόσο γευστικά που σε κάνουν αμέσως θαμώνα του. Στα όσα διακρίνονται στις επιλογές του κοινού τα διάσημα παϊδάκια του και ό,τι έχει να κάνει με το κρέας. Πίτες με χειροποίητο φύλλο, μοσχαρίσιο συκώτι και παραδοσιακό λουκάνικο συμπληρώνουν το γεύμα. Συνοδεύονται ιδανικά με κρασί από την Αρκαδία και τσίπουρο από τα Ιωάννινα.

Το στέκι του Ηλία

Το Στέκι του Ηλία

Λειτουργεί από το 1981 και αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις τόσο της κρεατοφαγίας, όσο και του κέντρου. Τα τραπέζια του στον πεζόδρομο που ενώνει το Θησείο με τα Πετράλωνα γίνονται ανάρπαστα και γεμίζουν με την λιχουδιά που έχει διαδώσει και τη φήμη του. Αυτήν δεν είναι άλλη από τα περίφημα παϊδάκια της ταβέρνας, πιάτο σημείο αναφοράς του καταλόγου, ο οποίος συμπληρώνεται με αυθεντικές ελληνικές προτάσεις όπως αρνίσια συκωταριά και τζατζίκι, καθώς και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Ρεμούτσικο

Ρεμούτσικο

Σταθερή αξία στον Άγιο Δημήτριο (Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 120) για τα νόστιμα και πολύ σωστά ψημένα παϊδάκια του. Πρόκειται για οικογενειακή ταβέρνα που δίνει έμφαση στις ελληνικές γεύσεις και το κρέας. Φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα σε έναν οικείο χώρο που σε κερδίζει αμέσως. Στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε, επίσης, το κοντοσούβλι, η σπιτική πίτα, οι ζεστές σούπες κ.α.